Now Reading
5 mașini de epocă, scoase la licitație în „Gentlemen’s Club”

5 mașini de epocă, scoase la licitație în „Gentlemen’s Club”

Revista Psychologies

O colecție impresionantă de mașini de epocă este scoasă la licitație săptămâna viitoare. Apariții rare, de la Ford Mustang la Jaguar XJ, preferatele șefilor de stat sau ale vedetelor de la Hollywood, automobilele dețin atestate de vehicule istorice și se numără printre cele mai căutate modele de către colecționari.

Cea mai valoroasă apariție a licitației este un rar Ford Mustang Fastback, care are prețul de pornire de 50.000 de euro. Modelul, creat în 1968, a fost restaurat integral și se prezintă într-o condiție perfectă. Modelul din licitație este o variantă foarte rară, cu schimbător manual în 5 trepte, și deține atestat de vehicul istoric. Un Mustang identic este protagonistul celei mai celebre urmăriri auto din istoria cinematografiei, unde Steve McQueen conduce nebunește pe străzile din San Francisco în filmul „Bullitt”. Un automobil Ford Mustang GT Fastback, din 1967, a fost adjudecat în Licitația de Eleganță Artmark din 2022 pentru prețul de 70.000 de euro.

Recent restaurat integral, cu atestat de autovehicul istoric, este scos la licitație pentru prețul de pornire de 12.000 de euro automobilul Jaguar XJ 4.2 serie 3. Autovehiculele Jaguar XJ au reprezentat o preferință a lui „M.”, șeful serviciilor de spionaj britanice și superiorul direct al lui James Bond. Astfel, în filmele care îl au ca personaj principal pe James Bond, au apărut mai multe automobile Jaguar XJ, din serii consecutive de producție.

Pentru prețul de pornire de 7.000 de euro este scos la licitație automobilul Mercedes W126 S380. Acest model, creat în 1982, a redefinit luxul și a trasat o nouă direcție la care s-au aliniat ulterior toți marii producători auto, fiind și, ani la rând, prima alegere a majorității șefilor de stat ori a vedetelor de la Hollywood.

Cel mai longeviv și mai robust model produs de Mercedes are în licitație prețul de pornire de 5.000 de euro. Mercedes W123 230E deține atestat de vehicul istoric, este restaurat, și se află într-o stare bună de funcționare. Chiar dacă a fost preferatul multor vedete, și-a câștigat notorietatea în rândul publicului larg. Fiabilitatea sa a fost testată în cele mai grele condiții, inclusiv parcurgând milioane de kilometri pe drumuri grele din Africa sau Orientul Mijlociu.

Cel mai mic preț de pornire, de 4.000 de euro, al colecției de mașini de epocă, îl are modelul Mercedes W201 190E 2.6. Automobilul se prezintă în starea originală cu doar 80.000 de km la bord. Modelul rar deține atestat de vehicul istoric și este echipat cu motorul de 2.6 litri asociat cu o cutie de viteze automată.

Ultima licitație a lunii octombrie reunește mai multe mașini de colecție, peste 100 de ceasuri rare, dar și alte artefacte masculine care sunt toate expuse la Palatul Cesianu-Racoviță. Expoziția poate fi vizitată de luni până duminică în intervalul orar 10:00-20:00. Licitația „Gentlemen’s Club” va avea loc miercuri, 25 octombrie, ora 19:00, în sala de licitații de la Palatul Cesianu-Racoviță, dar și online pe Platforma Artmark Live.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top