Now Reading
Asociația E CEVA BINE prezintă: vernisajul Dezvoltarea Durabilă văzută prin lentila artei

Asociația E CEVA BINE prezintă: vernisajul Dezvoltarea Durabilă văzută prin lentila artei

Revista Psychologies

Dezvoltarea Durabilă văzută prin lentila artei – Festival național de artă 2023 Ediția I este un proiect propus și implementat de Asociația E CEVA BINE (fostă BENEVA) pentru Departamentul de Dezvoltare Durabilă, un proiect complex ajuns astăzi la momentul prezentării către publicul larg a rezultatelor obținute în cadrul unui proces creativ și lucrativ care a pus împreună peste 160 de artiști, copii și adolescenți din întreaga țară, profesori și mentori.

Vă invităm sâmbătă, 21 octombrie 2023 la ora 16:00, în foaierul Operei Naționale București, simbol al culturii, la un eveniment artistic de marcă în care peste 20 de copii și adolescenți, artiști plastici, tineri actori amatori și muzicieni din București, alături de invitați din
celelalte regiuni și în prezența domnului László Borbély, consilier de stat și coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, își vor prezenta creațiile prin lentila cărora vom putea arunca o privire asupra dezvoltării durabile dintr-o perspectivă plină de speranță.

Arte plastice: INGRID PARASCHIV, CRISTINA ANDREEA TĂNASE, ALEXANDRA TURCIN, ALEXANDRA MARIA RADUCAN, LUCIA MARIA DRUGHI, AIAS IONESCU, DAVID VLAD RUS DIRLOAGA, INGRID ANTONIA SERBU, NICOLLE ALEXIA BIȚĂ, IOANA ALEXANDRA ANGHEL.

Profesor coordonator: ARINA BIRCAN

Teatru: ALEXIA FRĂȘINEANU, ANTONIA PREDA, KARLA GHEOGHEVICI, SABRINA RODICA SARAMOT, ȘTEFAN STROE.

Profesor coordonator: RAMONA IACOV

Música: IRINA MARIA COMAN VĂRZARU, GABRIELA NATALIA FLONTA, CRISTINA IOANA BĂLĂCEANU, DENISA GABRIELA NIȚU, FLORA ONCETE.

Profesor coordonator: ALEXANDRA PĂUN

Reamintim că Începând cu 12 octombrie 2023 în Brașov, Călărași, Craiova, Deva, Iași, Oradea și Sulina, 7 expoziții colective au avut vernisaje și vor fi putea vizitate până pe 26 octombrie, expoziții care „surprind speranțele, visele și creativitatea celei mai tinere generații din fiecare regiune a României. Acești tineri artiști s-au reunit pentru a-și exprima viziunile pentru un viitor sustenabil și armonios inspirat de cele 17 Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Națiunilor Unite” declară Iulian Văcărean, președintele Asociației E CEVA BINE.

Aceste expoziții nu numai că celebrează realizările artistice ale tinerilor participanți, dar își propun și să inspire vizitatorii să ia măsuri pentru o societate mai sustenabilă și mai incluzivă. Prin prisma creativității tinerilor ni se reamintește importanța implicării copiilor în discuții despre viitorul nostru comun și a ascultării perspectivelor lor unice.

În același timp vă invităm să accesați www.artadurabila.ro , să urmăriți canalul de youtube al Asociației E Ceva Bine pentru podcastul proiectului și pagina de facebook unde veți face cunoștință cu tinerii artiști.

Obiectivul proiectului este promovarea în rândul școlarilor a Strategiei Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă și a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Agendei 2030, adoptată prin Rezoluția Adunării Generale a ONU A/RES/70/1 și creșterea nivelului de informare, educare și conștientizare prin activități extracuriculare și prin metode alternative – folosind arta ca instrument de educație și vehicul de promovare formală și informală.

Proiect finanțat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Echipa Asociației E CEVA BINE: Iulian Văcărean, Florentina Petrariu-Ciocănea, Iselin Luisa Huluba, Bianca Dobre, Dani Ionescu, Ana Maria Iordache.

Parteneri: Opera Națională București, Asociația Sută la Sută Românesc, Studio Kort, Centrul Cultural și de Tineret „ Ștefan Iordache” București, Asociația Magia Artelor București, Yellow House București

Adresa Operei Naționale București : Bulevardul Mihail Kogălniceanu 70-72, București 050104

Despre Asociația E CEVA BINE ( fostă BENEVA) este un ONG al cărui scop este dezvoltarea de proiecte cultural-social-educaționale care să genereze un efect pozitiv în comunitate și schimbare socială prin artă. Identificând tema, problema și/sau grupurile țintă, Asociația gândește proiecte și programe care prin activități de educare prin artă intervin în mediul imediat. Proiectele desfășurate de Asociația E Ceva Bine sunt cunoscute atât la nivelul Bucureștiului, dar și național și internațional, datorită impactului pozitiv pe care l-au avut asupra grupurilor țintă și în comunitate, datorită originalității lor și nu în ultimul rând prin campaniile de promovare de succes. Asociația a primit de asemenea prestigioase premii în cadrul Galei Societății Civile și Galei Asociațiilor Comunitare.

Printre cele mai cunoscute proiecte ale Asociației E CEVA BINE se numără:
„Caravana națională de teatru educațional – Cei 17 magnifici care au schimbat viitorul”
ALEG SĂ ALEG și EU DECID.NU DEPIND – proiecte de prevenire antidrog;
BASME NEROSTITE – spectacol și cursuri de teatru non-verbal pentru copii hipoacuzici;
Festivalul Urban Femei pe Mătăsari – 11 ediții;
Festivalul Urban Bărbați pe Mătăsari – 4 ediții;
Mătăsari 1.7 – Centru Cultural Independent;
TEATRUL MIGNON si MiniMignon;
Opera Fringe Festival.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top