Now Reading
Concert derulat sub semnul Spaniei, găzduit de Sala Radio

Concert derulat sub semnul Spaniei, găzduit de Sala Radio

Revista Psychologies
Concert derulat sub semnul Spaniei, găzduit de Sala Radio

Vineri, 17 noiembrie 2023, începând cu ora 19.00, Sala Radio găzduiește un eveniment muzical de excepție sub semnul muzicii spaniole. Realizat în parteneriat cu prestigiosul Institut Cervantes – București și Ambasada Spaniei, evenimentul îl prezintă în premieră în România pe talentatul clarinetist PABLO BARRAGÁN, recunoscut pentru sunetul său rafinat și abilitățile sale scenice remarcabile.Concert derulat sub semnul Spaniei, găzduit de Sala Radio

Pablo Barragán și-a desăvârșit studiile la Conservatorul din Sevilla, Academia Barenboim-Said din Berlin și la Musik Akademie – Basel. Câștigător al prestigiosului Prix Crédit Suisse Jeunes Solistes – Elveția în 2013, acest premiu i-a adus și onoarea de a debuta ca solist la celebrul Festival Internațional de la Lucerna.

Cu participarea ORCHESTREI NAȚIONALE RADIO, Pablo Barragán va interpreta în premieră în România Concertul nr. 2 pentru clarinet și orchestră, compus de contemporanul spaniol ÓSCAR NAVARRO. Pe parcursul serii, publicul va avea ocazia să se bucure și de suitele “L’Arlésienne” („Fata din Arles”), o creație muzicală de Georges Bizet, realizată pentru a ilustra piesa de teatru a lui Alphonse Daudet.

Concertul va fi dirijat de talentatul ANASTASIOS SYMEONIDIS, dirijor grec cunoscut pentru contribuțiile sale remarcabile la Orchestra Națională a Radioteleviziunii din Grecia. Serata va începe cu Uvertura “Carnaval” de ANTONÍN DVOŘÁK.

Evenimentul, desfășurat în colaborare cu Institutul Cervantes și Ambasada Spaniei, este susținut cu generozitate de Hercesa Imobiliaria și Hotelul Cișmigiu, aducând publicului român un regal muzical de excepție, subliniat de influențe și pasiuni spaniole.

  •   PABLO BARRAGÁN este un artist spaniol entuziast, pasionat și inovator, atât prin repertoriul pe care îl abordează, cât și prin interpretările sale care l-au purtat deja în întreaga lume. Născut în Andaluzia, dar stabilit la Berlin, a concertat ca solist alături de orchestre renumite, precum Orchestra Simfonică din Basel, Orchestra Simfonică din Hamburg, Orchestra Simfonică a Radioteleviziunii Spaniole sau Filarmonica Slovacă și a fost aplaudat în cadrul unor evenimente internaționale ca Festivalul de Muzică Krzyzowa, Classiche Forme, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern sau Festivalul Martha Argerich. Pablo Barragán a urmat cursurile Conservatorului din Sevilla și ale Academiei Barenboim-Said din Berlin, precum și Școala de Muzică Reina Sofía. Timp de mulți ani a câștigat o experiență valoroasă ca membru al West-Eastern Divan Orchestra, condusă de maestrul Daniel Barenboim. În 2009 și-a început studiile la Musik Akademie Basel. În 2011 a câștigat Juventudes Musicales de España și Concursul European de Muzică pentru Tineret. În 2012 a primit un premiu special la Concursul ARD din München, iar în 2013 a câștigat Prix Credit Suisse Jeunes Solistes, care i-a adus cu sine și invitația de a debuta ca solist la Festivalul de la Lucerna. Cursurile de măiestrie urmate cu artiști precum Martin Fröst, Charles Neidich sau Dimitri Ashkenazy i-au inspirat personalitatea artistică. Deloc  surprinzător, unul dintre marile sale vise este acela de a transmite propriile sale cunoștințe generațiilor tinere, lucru pe care îl face din 2020 ca profesor la Academia Barenboim-Said din Sevilla și în cadrul cursurilor de măiestrie prezentate la diferite universități din întreaga lume.
  •  ANASTASIOS SYMEONIDIS s-a născut în anul 1972 la Atena.A studiat la început pianul, la Şcoala Naţională de Muzică din Atena. S-a specializat apoi în muzicologie la National and Kapodistrian University din Atena şi în dirijat de orchestră la Academia de Muzică din Viena, precum şi la Académie Lyrique din Paris. A dirijat numeroase concerte alături de Greek Turkish Youth Orchestra şi a fostConcert derulat sub semnul Spaniei, găzduit de Sala Radio aplaudat în săli precum: Athens Concert Hall, Greek National Opera, Thessalonica Concert Hall, în Sala Universităţii Aristotel din Salonic ș.a. Anastasios Symeonidis a dirijat Orchestrele Simfonice de Stat din Atena şi Salonic, Megaron Resident Orchestra, iar în prezent este director artistic la Orchestrei Radio din Grecia.

 Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – și LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio.

 Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti. 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top