Now Reading
Festivalul Internațional de film “KINOdiseea” s-a încheiat

Festivalul Internațional de film “KINOdiseea” s-a încheiat

Revista Psychologies
Festivalul Internațional de film “KINOdiseea” s-a încheiat

Pe 12 noiembrie, s-a încheiat cu succes cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional de Film pentru Publicul Tânăr KINOdiseea, desfășurat la Tulcea. Timp de o săptămână, evenimentul a captivat publicul de toate vârstele prin proiecții cinematografice, ateliere educaționale și spectacole inovatoare.Festivalul Internațional de film “KINOdiseea” s-a încheiat

Proiecțiile au adunat sute de spectatori în sălile de la Teatrul Jean Bart și Casa Avramide, Tulcea devenind epicentrul cinematografiei pentru publicul tânăr.

Festivalul a adus în prim-plan producții remarcabile, laureate la festivaluri prestigioase precum Annecy International Animated Film Festival, Canada China International Film Festival, Montreal International Children’s Film Festival și International Film Music Critics Award. Competiția de lungmetraj a fost completată de proiecții de scurtmetraje și evenimente speciale, oferind o gamă variată de opțiuni pentru toate gusturile.

KINOdiseea nu a fost doar un festival de film, ci și un hub cultural care a inclus ateliere de educație audiovizuală, sesiuni de percuție și trucuri magice, precum și spectacole de pantomimă și magie. Acest amalgam de activități a creat o atmosferă vibrantă și interactivă, alimentând pasiunea pentru film și creativitatea în rândul participanților.

Ediția de anul acesta și-a ales și câștigătorul iar juriul competiției de lungmetraje, constituit din actorii Ada Condeescu, Alex Mărgineanu și regizorul și scenaristul tulcean Alexandru Vitzentzatos, a selectat filmul Zâna florilor și trolul de piatră (regia: Karla Nor Holmbäck, detalii: 2023, animație, Danemarca, 75 min., premii: nominalizat la Annecy International Animated Film Festival pentru Cel mai bun film).

            Filmul spune povestea Rosei, o zână a florilor care a trăit mereu singură în tufa ei de trandafiri.Visează mai presus de orice să aibă un prieten, dar e prea speriată ca să-și părăsească tufa, deci nu și-a găsit unul până acum. Dar familia de șoricei care trăiește sub tufa de trandafiri crede că a găsit soluția. Domnul și Doamna Șoarece vor ca Rosa să se mărite cu fiul lor, Karl. Rosa nu vrea să se mărite cu un șoarece. Dar, când șoarecii o amenință că se mută, Rosa se simte obligată să accepte căsătoria. Din fericire, Rosa e salvată înainte de nuntă de fluturașul Mătase. Cele două se împrietenesc imediat. Când Mătase e răpită de un trol de piatră, Rosa trebuie să-și învingă teama de exterior și să-și ia inima-n dinți pentru a-și salva prietena.

Evenimentul a confirmat încă o dată importanța KINOdiseea în peisajul cultural, oferind o platformă esențială pentru dezvoltarea gustului cinematografic și cultivarea pasiunii pentru artă și educație în rândul publicului tânăr.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top