Now Reading
Nume mari pe scena Sălii Radio

Nume mari pe scena Sălii Radio

Revista Psychologies
Nume mari pe scena Sălii Radio

Dirijorul portughez BRUNO BORRALHINHO, violonista SIMINA CROITORU și violoncelistul RADU SINACI pe scena Sălii Radio

 Miercuri, 15 noiembrie 2023, începând cu ora 19.00, Bruno Borralhinho va dirija un concert memorabil prezentat de ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, în care soliștii de excepție sunt Simina Croitoru la vioară și Radu Sinaci la violoncel. Nume mari pe scena Sălii Radio

Această prestație muzicală aduce un suflu nou scenei Sălii Radio, iar pasionații de muzică clasică sunt invitați să se bucure de un eveniment inedit în compania unor artiști de talie internațională.

 

  • Dirijorul și violoncelistul portughez Bruno Borralhinho, director artistic al AnsambluluiNume mari pe scena Sălii Radio Mediterrain din Berlin și membru al Orchestrei Filarmonicii din Dresda, aduce o notă distinctă pe scena Sălii Radio. Cu studii absolvite în orașe precum Barcelona, Madrid și Berlin, talentatul muzician a dirijat ansambluri prestigioase precum Orquestra Sinfónica Portuguesa, Orquestra Sinfónica do Porto Casa da Música, Orquestra Metropolitana de Lisboa, Orquestra do Algarve, Deutsches Kammerorchester Berlin, Berliner Symphoniker și Dresdner Philharmonie.
  • Simina Croitoru, renumită violonistă, a fost recent aclamată în timpul turneului național „Vioara lui Enescu 2023”, eveniment prezentat alături de tatăl său, celebrul violonist Gabriel Croitoru, în numeroase orașe și sate din România.Simina Croitoru a interpretat pe vioara Paul Kaul, pe care lutierul a creat-o special pentru George Enescu, instrument aflat în patrimoniul Muzeului Naţional George Enescu.
  • Radu Sinaci, solist și prim-violoncelist al Orchestrei de Cameră Radio, se remarcă drept unul dintre cei mai activi violonceliști ai generației sale, pasiunea sa pentru diverse genuri muzicale,ducându-l dincolo de repertoriul clasic. Pe lângă abordarea muzicii clasice, Radu Sinaci promovează cu entuziasm muzica românească, fiind un pasionat al folclorului și jazz-ului. Compozițiile sale au căpătat notorietate în ultimii ani, fiind interpretate nu doar în România, ci și pe scene internaționale, precum cele din Istanbul și Munchen. Nume mari pe scena Sălii Radio

În programul serii de la Sala Radio veți asculta Concert românesc de GYÖRGY LIGETI, o partitură cu sonorități specifice folclorului nostru – aplaudată în această toamnă și în cadrul Festivalului Enescu – și Rapsodia orientală pentru vioară, violoncel și orchestră creată chiar de violoncelistul RADU SINACI (pe teme culese/compuse de Dimitrie Cantemir și un cântec vechi moldovenesc).

Concertul se va încheia cu Simfonia a 7-a de BEETHOVEN. Compusă în 1811 la Teplice (stațiune balneară din actuala Cehie) – în timp ce compozitorul se trata de diferitele afecțiuni care l-au chinuit întreaga viață – lucrarea este dedicată contelui Moritz von Fries. Premiera a avut loc la Viena, pe 8 decembrie 1813, după o audiție privată anterioară, la palatul protectorului lui Beethoven, arhiducele Rudolf. Wagner spunea că finalul grandios al lucrării este o apoteoză în care pare că Beethoven însuși dansează cu întreaga natură.

    Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – și LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio.

 Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti. 

               

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top