Now Reading
„Generozitatea răsare în sud”- seminariile gratuite Sun Talks

„Generozitatea răsare în sud”- seminariile gratuite Sun Talks

Revista Psychologies
„Generozitatea răsare în sud”- seminariile gratuite Sun Talks

Seminariile Sun Talks  din luna noiembrie dezbat  tema „Generozitatea răsare în sud” și își propun să vorbească despre experiența voluntariatului, despre puterea și satisfacția pe care o aduce o astfel de implicare.

Pe 11 noiembrie, la ora 11:00, Ana Cristache și Florin Oltean ne împărtășesc poveștile lor în cadrul workshopului „Cum arată voluntariatul care schimbă vieți”. Acești doi oameni inimoși sunt membri ai asociației „Ajungem Mari”, care, în ochii copiilor și tinerilor vulnerabili din medii defavorizate, reprezintă o adevărată familie. Datorită implicării lor, acești copii au șansa de a avea acces la educație, servicii medicale și de a deveni adulți responsabili și independenți.

  • Ana Cristache, unul dintre voluntarii asociației, ne împărtășește cu căldură: „Ca voluntar, ajungi prietenul copiilor, acel om pe care se pot baza, care îi înțelege și le dă încredere în forțele proprii.” Povestea Anei a început în calitate de voluntar, însă a devenit din ce în ce mai implicată în toate proiectele organizației, datorită dorinței ei puternice de a ajuta copiii.
  • Florin Oltean, alt membru dedicat, a ales să se implice în urmă cu cinci ani, inspirat chiar de copiii săi, care făceau deja voluntariat. Cu o carieră în domeniul IT, Florin oferă sprijin minorilor instituționalizați pentru a le facilita învățarea și susține activități educative. În plus, el organizează campanii de strângere de fonduri pentru ședințele de psihoterapie ale acestora.

Pe 18 noiembrie, la ora 11:00, Gabriel Solomon și Andrei Gligor vor fi protagoniștii workshop-ului „Cum transformi pașii în fapte bune”. Acești doi entuziaști ne vorbesc despre pasiunea lor de a obține „performanță în fapte bune”.

  • Gabriel Solomon, unul dintre fondatorii platformei Galantom, se dedică acțiunilor sportive cu scop caritabil. El subliniază importanța punerii în aplicare a intențiilor bune, spunând: „Cred că mulți avem momente în care ne propunem să ne implicăm cumva: să mergem voluntari undeva, să donăm pentru o organizație sau să ajutăm un vecin în vârstă la cumpărături. Din păcate, în vâltoarea prezentului pe repede-nainte, amânăm acel lucru. Așa că recomandarea mea ar fi să facă acea faptă bună pe care au tot spus că vor să o facă și au tot amânat-o”
  • Andrei Gligor, denumit „ultramaratonist de fapte bune,” mărturisește că, deși lucrează în IT, pasiunea sa pentru sport i-a oferit satisfacții deosebite, mai ales atunci când scopul era unul nobil. A alergat în numeroase maratoane (de curand la Marathon des Sables din Maroc) și curse de triatlon pentru a sprijini organizații caritabile care susțin copiii și tinerii defavorizați.

Aceste povești de voluntariat ne reamintesc că fiecare dintre noi poate contribui la schimbarea lumii, chiar și prin cele mai mici gesturi de bine. Să nu amânăm să facem binele pe care ni-l propunem.

Ambele seminarii au loc la Sun Plaza, în zona centrală de la etajul 1

 Participarea  este gratuită, dar este necesară înscrierea prin completarea formularului online:

https://www.sun-plaza.ro/sun-talks

Persoanele înscrise sunt rugate să vină cu un sfert de oră înainte de începere, pentru a se putea înregistra.

Ambele seminarii vor fi transmise live, pe pagina de Facebook a Sun Plaza.

  • Aflate deja la a XIX-a ediție, Sun Talks sunt seminarii create, organizate și găzduite de Sun Plaza. Temele de discuție sunt alese de clienții Sun Plaza și au fost, de-a lungul vremii, de la nutriție la astrologie, de la beauty și fashion la dezvoltare personală.

Printre speakeri s-au numărat până acum Ana-Maria Udriște, Corneliu Ionescu, Francisc Doboș, Constantin Necula, Oana Nicolau, Andrei Vulpescu, Oana Pellea, Ada Galeș, Ioana Macoveiciuc, Melania Medeleanu, Mirela Vescan, Mihaela Bilic, Ligia Pop, Lena Criveanu, Ovidiu Buta, Ana Morodan, Adela Pârvu, Răzvan Pascu, Simona Tivadar, Andrei Roșu, Dan Cristea, Otilia Mantelers, Tedy Nicula și Adelina Toncean.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top