Now Reading
Concursul International de Duo „Suzana Szörenyi” 2023-premii

Concursul International de Duo „Suzana Szörenyi” 2023-premii

Revista Psychologies

Trei ansambluri pianistice premiate la Concursul Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” 2023

În perioada 15 – 22 octombrie, s-a desfășurat la București ediția a IV-a a Concursului Internațional de Duo pianistic „Suzana Szörenyi”, a cărui finală a fost organizată cu orchestră, în premieră absolută europeană. 

Alături de Camerata Regală, dirijată de maestrul Cristian Mandeal, cele trei ansambluri finaliste au susținut pe 22 octombrie, la Ateneul Român, concerte pentru două piane și orchestră, cu un program de W. A. Mozart, F. Mendelssohn și F. Poulenc. Ateneu-22-oct

Evenimentul final al Competiției s-a încheiat cu Gala Concursului Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” 2023, în cadrul căreia juriul a acordat următoarele premii:

Premiul I la secțiunea duo pianistic (doua piane) – în valoare de 5.000 de euro – a fost câștigat de Nao Kanemura și Yoshiaki Sato din Japonia și a fost înmânat de sponsorul principal al competiției.

Premiul al III-lea a fost acordat ex aequo duo-urilor Susanna de Secondi și Elias Opferkuch din Germania și, respectiv, Mayuko Hasuno și Yui Hasuno, din Japonia. Ambele ansambluri de duo au fost premiate cu suma de 2.000 de euro. 

,,Premiul publicului”, distincție onorifică, a revenit duo-ului pianistic Mayuko Hasuno și Yui Hasuno (Japonia), care a obținut cele mai multe aplauze din partea spectatorilor prezenți la Ateneul Român.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top