Now Reading
Festivalul Internațional de Teatru Ariel Vâlcea Fest 2023 are loc între 27 și 30 iulie

Festivalul Internațional de Teatru Ariel Vâlcea Fest 2023 are loc între 27 și 30 iulie

Revista Psychologies
festivalul-internațional-de-teatru-ariel-vâlcea-fest-2023-are-loc-între-27-și-30-iulie

Între 27 și 30 iulie 2023 Râmnicu Vâlcea prinde culoare! Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Ariel Vâlcea Fest transformă orașul într-un centru performativ cu o mulțime de evenimente captivante. Festivalul adună trupe de teatru, regizori și actori veniți din toate colțurile țării dar și din afara României, oferindu-le o platformă pentru a-și prezenta producțiile și bucurând publicul atât cu piese de teatru de renume cât și cu evenimente stradale pline de culoare și energie.

În cele 4 zile ale evenimentului spectatorii vor putea urmări reprezentații de teatru live, spectacole de stradă, spectacole pentru copii, parade stradale și multe altele. Festivalul include o selecție diversă de producții teatrale, atât clasice, cât și contemporane.

Festivalul Ariel Vâlcea Fest, organizat de Teatrul Ariel în parteneriat cu Primăria Vâlcea, joacă un rol important în promovarea dialogului cultural și în crearea de legături între artiști locali și cei din restul țării sau internaționali. Este un eveniment vibrant și captivant care celebrează arta teatrală într-o manieră interactivă și diversă și totodată un loc unde pasionații de teatru, artiștii și comunitatea se întâlnesc pentru a se bucura de reprezentații de calitate și a explora lumea minunată a teatrului.

Evenimentele din cadrul Ariel Vâlcea Fest se desfășoară în mai multe săli de spectacole din Râmnicu Vâlcea, dar și în aer liber, oferind publicului și reprezentații cu acces liber. Programul include evenimente pentru toate vârstele, inclusiv spectacole dedicate copiilor.

Deschiderea oficială are loc în data de 27 iulie începând cu ora 16:00, printr-o paradă stradală grandioasă, urmată de celebrul spectacol de teatru „Elixir”, cu Maia Morgernstern si Marius Bodochi în rolurile principale.

Spectacolul „Elixir” are loc începând cu ora 18:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor și este o adaptare a cărții cunoscutului dramaturg și romancier Eric-Emmanuel Schmitt. Celebra producție își propune să răspundă la întrebarea „Este dragostea este oare un sentiment declanşat de un proces chimic, sau este pur şi simplu un miracol al spiritului, imposibil de explicat”? Foşti iubiţi, Adam şi Louise trăiesc la mii de kilometri depărtare unul de celălalt, el la Paris, ea în Montréal. Corespondând pe e-mail, cei doi îşi evocă trecutul comun, rănile încă neînchise, momentele de bucurie, dar şi noile relaţii. Ceea ce-i apropie însă a doua oară este prietenia, construită de comun acord şi însoţită de o provocare: ar putea să-şi reînvie dragostea tocmai vorbind despre dragoste? Eric-Emmanuel Schmitt, observator minuţios şi lucid al capriciilor inimii, reuşeşte să transpună în această piesă, cu fine şi surprinzătoare nuanţe, parcursul plin de capcane al unei legături amoroase tipice pentru vremurile noastre.

În ultima zi a Festivalului Vâlcea Fest spectatorii se pot bucura de spectacolul „Furtuna”, de William Shakespeare, regie, muzică și versuri de Ada Milea. Din distribuție fac parte Cătălin Babliuc, Anca Sigartău, Lucian Iftime, Silvana Negruțiu, Maria Veronica Vârlan, iar spectacolul se joacă la Casa de Cultură a Sindicatelor.
 
Programul complet al evenimentelor va fi anunțat în curând.
  • Rezervări la 0350427500 sau 0747227771
  • Biletele se pot achiziționa de la sediul Cinematografului „Geo Saizescu” (B-dul Tineretului nr. 2A, Râmnicu Vâlcea). Program casierie: marți-duminică 10:00 – 22:00

Teatrul Ariel Online

Facebook: https://www.facebook.com/teatrul.ariel

Instagram: https://www.instagram.com/teatrularielvalcea

Website: https://www.arieltheatre.ro

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top