Now Reading
În weekendul 10-11 septembrie, pe Calea Victoriei se ascultă jazz

În weekendul 10-11 septembrie, pe Calea Victoriei se ascultă jazz

Revista Psychologies
în-weekendul-10-11-septembri-pe-calea-victoriei-se-ascultă-jazz

Un nou weekend pietonal „Străzi deschise” transformă Calea Victoriei în hotspotul oraşului cu diverse activităţi şi evenimente artistice şi recreative. Din programul weekendului 10-11 septembrie la „Străzi deschise” fac parte proiecte interactive care invită publicul să participe la spectacole de dans, concerte şi ateliere, să contribuie la instalaţii despre Bucureşti, campanii de sustenabilitate şi să interacţioneze cu mobilier stradal.

„Străzi deschise” continuă până pe 16 octombrie cu următoarele cinci weekenduri pietonale în Bucureşti: 10-11 septembrie, 17-18 septembrie, 1-2 octombrie, 8-9 octombrie, 15-16 octombrie 2022. Detalii despre locaţiile şi programul artistic al weekendurilor viitoare „Străzi deschise” vor fi anunţate în curând.

Începând din aprilie 2022, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” propune locuitorilor o (re)împrietenire cu oraşul în care trăiesc prin intermediul unor weekenduri pietonale în mai multe zone centrale şi din sectoare. Zonele care devin pietonale variază de la weekend la weekend, proiectul urmărind să ofere posibilitatea cât mai multor locuitori ai Capitalei să se bucure de insule de relaxare temporare în spaţiul public altminteri aglomerat al oraşului. Programul artistic de pe traseele pietonale ale evenimentului, „Străzi deschise” se desfășoară cu participarea instituțiilor de cultură, a artiștilor şi companiilor independente din Bucureşti.

Proiectul „Străzi deschise” este organizat de Primăria Capitalei prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti și PROEDUS – Centrul  de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.

Zone pietonale / Străzi deschise 10-11 septembrie 2022, între orele 09:00 şi 22:00:

  • Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei.

Programul „Străzi deschise, București” pe Calea Victoriei | 10-11 septembrie

Din premierele weekendului la „Străzi deschise”, iubitorii de muzică swing sunt invitaţi sâmbătă să danseze lindy pop cu Jazz Roots Bucharest, unul dintre proiectele câştigătoare ale Apelului deschis pentru completarea programului artistic „Străzi deschise”. Ambianţa vintage şi atmosfera de dans este însufleţită de piesele clasice ale marilor compozitori de jazz.

Tot pentru prima dată la „Străzi deschise”, artistul Denis Bolborea susţine un performance muzical cu ajutorul publicului. Intitulat „Kablat la trecători”, concertul participativ mixează în timp real sunete produse de public prin diverse obiecte (metalice, fructe, legume) conectate la senzori tactili cu ritmuri de beatbox, live looping, a capella. Proiectul câştigător al Apelului deschis „Străzi deschise” este programat în ambele zile de weekend, în zona Bisericii Kretzulescu.

Cu o săptămână înainte de startul Bucharest Jazz Festival #9, bucureştenii intră în atmosfera jazzului cu muzică bună şi discuţii despre festival la Radio Europa FM care va emite live, de la „Străzi deschise”, sâmbătă şi duminică, pe traseul pietonal de pe Calea Victoriei.

Programul weekendului este completat de mult-aşteptatul maraton de teatru de păpuşi susţinut în fiecare zi de weekend de Teatrul de Animaţie Ţăndărică. Instalaţia participativă de pe magazinul Muzica adună mesaje şi dorinţe pentru Bucureşti de la trecători, iar campania Fundaţiei 9 „Punga cu pungi nu mai are loc în viaţa ta. Doneaz-o!” are nevoie de implicarea locuitorilor oraşului pentru o nouă instalaţie de artă. Mobilierul stradal „În echilibru/(Un)balanced” poate fi activat de mai multe persoane în acelaşi timp, creând astfel contexte de conexiune şi relaxare în mijlocul oraşului. Una dintre puţinele ocazii de a vedea şi învăţa cum se fac icoanele pe sticlă este atelierul de duminică, susţinut de pictorul Liviu Balâc, distins de Ministerul Culturii cu titlul onorific de Tezaur Uman Viu pentru prelucrarea lemnului. Materialele de pictură folosite în cadrul atelierului sunt oferite participanţilor de magazinul Pictor Shop.

În afara traseului pietonal, Şcoala de Artă Bucureşti revine în programul „Străzilor deschise”, de această dată cu o expoziţie de pictură realizată de copii, ce va fi deschisă în ambele zile de weekend, la Casa Eliad din Bulevardul Mircea Vodă.

Restricții rutiere

Calea Victoriei | În perioada 10-11 septembrie 2022, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea mașinilor pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, pe strada George Enescu, strada Ştirbei Vodă, Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor. Rutele alternative de transport sunt disponibile pe:

https://tpbi.ro/sapte-linii-de-autobuz-modificate-in-zilele-de-weekend-din-perioada-30-aprilie-16-octombrie-pentru-desfasurarea-evenimentului-strazi-deschise/

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei și Șoseaua Kiseleff se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top