Now Reading
Noutăți editoriale Nemira de toamnă-iarnă 2022

Noutăți editoriale Nemira de toamnă-iarnă 2022

Revista Psychologies
noutăți-editoriale-nemira-de-toamnă-iarnă-2022

Editura Nemira revine din toamna aceasta cu o producție bogată și variată, plină de titluri noi, continuări de serii și retipăriri ale unor autori consacrați români și străini.

V-am pregătit titluri perfecte pentru ultimele luni ale anului, care cuprind personaje de neuitat, lumi magice, povești de viață emoționante, o super surpriză pentru fanii Friends, thrillere, povești de dragoste și, bineînțeles, Stephen King, autorul pe care îl sărbătorim întreaga lună septembrie, căci împlinește 75 de ani.

Avem și retipăriri ale unor cărți dragi cititorilor sau continuări de serii, precum și o mult-așteptată carte din seria Dar Motan pentru cei mici.

Așadar, până la finalul anului, vă veți putea delecta cu titluri de ficțiune, non-ficțiune, biografii, eseuri, interviuri, cărți ilustrate de colecție (spoiler: R. R. Martin) și manga în limba română, prin cel mai proaspăt imprint lansat de noi: NEZUMI by Nemira.

Armada

Seria de autor Stephen King se îmbogățește cu mult-așteptatele romane Un basm și Cujo – tradus pentru prima dată în limba română, unul dintre romanele clasice ale maestrului literaturii horror. Cititorii au avut plăcerea de a se bucura de apariția romanului Un basm concomitent cu lansarea internațională pe 6 septembrie.

Continuăm seria Amintiri din trecutul Terrei cu cele două volume: Pădurea întunecată și Capătul morții de Liu Cixin, care descriu o grandioasă epopee spațială tragică și profundă.

Scriitoarea Alexandra Andrews ne aduce un roman intrigant Cine este Maud Dixon?, care are ca personaj central o autoare învăluită în mister, a cărei identitate provoacă o serie de evenimente care scapă de sub control.

Tot în imprintul Armada, putem savura un thriller în care cuvântul comunică cu imaginea: Imagini ascunse, de Jason Rekulak. Fanii Ursulei K. LeGuin vor fi încântați de reeditarea unui roman clasic: Mâna stângă a întunericului, ce face parte din CICLUL HAINISH.

George R.R. Martin, Elio M. Garcia & Linda Antonsson ne aduc Înălțarea dragonului, o istorie ilustrată a Casei Targaryen, un volum de colecție indispensabil fanilor autorului romanului Urzeala Tronurilor.

Silvia Moreno-Garcia, autoarea bestseller-ului Mexican Gothic, revine cu un nou roman, Fiica doctorului Moreau, care reinterpretează romanul clasic al lui H.G. Wells, Insula doctorului Moreau.

Yorick

Fanii serialului Friends vor fi în culmea fericirii (noi suntem deja) la gândul că vor putea avea în bibliotecă Friends, Lovers and the Big Terrible Thing, de Matthew Perry – un memoir de neuitat, intim și revelator, scris cu un curaj de neclintit. Despre serial, adicție, singurătate și puterea de a o lua de la capăt – Matthew Perry se lasă văzut și vorbește cu sinceritate despre subiecte dificile.

Pentru iubitorii Yorick avem o carte premiată la nivel internațional, o biografie fascinantă și caleidoscopică: The Beatles. O istorie, de Craig Brown. Veți găsi elemente din jurnale, autobiografii, scrisori ale fanilor, eseuri, liste de petreceri, diagrame, interviuri și multe altele.

Vă place opera?, de Luminița Constantinescu, aduce în prim-plan magia cântăreților români de operă. Pentru publicul meloman, numele Luminiței Constantinescu este echivalent cu opera pe micul ecran, cu sute de interviuri-portret cu interpreți români remarcabili.

Din colecția Yorick nu putea lipsi un nou volum de eseuri al lui Eugène IonescoUn om sub semnul întrebării.

Orion

Colecția de nonficțiune Orion  aduce o carte-bijuterie, scrisă de Ross King: Librarul din Florența. Vespasiano da Bisticci și manuscrisele care au iluminat Renașterea, o odă închinată cărților și producției de carte.

Muntele ești tu. Cum să transformi autosabotarea în stăpânire de sine, de Brianna Wiest, este o carte spectaculoasă despre conștientizarea traumei, construirea rezistenței și ajustarea modului în care ne prezentăm în fața marilor provocări ale vieții.

Omul muzical. O istorie a vieții pe pământ, de Michael Spitzer, aduce în discuție filosofia și psihologia muzicii, analizată de renumitul pianist și profesor de muzică la Universitatea din Liverpool.

De la autoarea romanului U de la Uliu, Helen MacDonald, publicăm Zbor la asfințit – o serie de eseuri despre observație, fascinație, timp, memorie, iubire, pierdere și despre cum percepem lumea din jurul nostru.

Babel

În colecția Babel, toamna aceasta readucem pe raft doi dintre cei mai îndrăgiți autori străini: Julian Barnes, cu cel mai nou roman al său, Elizabeth Finch, și Min Jin Lee, autoarea bestsellerului Pachinko, care ne propune Povestea lui Casey Han.

Silvia Avallone ne va delecta cu romanul O prietenie, care prezintă superba poveste a relației dintre două fete care se maturizează și se transformă în femei, precum și a modului în care prietenia lor se transformă odată cu apariția internetului.

Damen Tango

În colecția Damen Tango vor apărea titluri captivante, precum Ultimul trandafir din Shanghai, de Weina Dai Randel, Iubirea vieții mele de la autoarea bestsellerului Bărbatul care n-a mai sunat, Rosie Walsh, sau Scrisoarea de Crăciun de Emily Stone, o poveste emoționantă despre o dragoste devastatoare și romantică.

Natasha Lester, autoarea bestsellerurilor Secretele Parisului și Secretul fotografei franceze, revine cu un nou roman captivant, Casa de pe Riviera, inspirat dintr-o poveste reală din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Tot în Damen Tango publicăm Lecții de chimie, de Bonnie Garmus, bestseller

The New York Times, care spune povestea chimistei Elizabeth Zott, un om de știință ce devine o vedetă atipică a unei emisiuni de TV.

n’autor

În n’autor, colecția de literatură română contemporană, vor apărea Întinde mâna Tiberiu, de Horia Sibișteanu, un excelent roman-puzzle, al doilea volum publicat la editura Nemira, după debutul Fetiș, precum și Viața ca o glumă proastă, de

Liviu Ornea – ce vorbește despre ratarea ajunsă la rang de artă.

Florin Chirculescu, autorul romanului Greva păcătoșilor, revine cu Solomonarul, un roman consistent și surprinzător.

De la celebra scriitoare de romane polițiste Rodica Ojog-Brașoveanu vă veți putea bucura de următoarele titluri: Moartea semnează indescifrabil, Enigmă la mansardă și A înflorit liliacul.

Nemi

În cadrul imprintului Nemi al editurii Nemira, cei mici se vor bucura de o nouă apariție marca Dar Motan, de Cristina Andone. Îndrăgitul motan de librărie revine cu noi aventuri în Dar motan greșește cu ilustrații adorabile de Emi Balint.

De la Monika Utnik-Strugala, publicăm o carte ideală pentru sărbătorile de iarnă: Vine Crăciunul, o colecție de legende și tradiții internaționale cu ilustrații superbe de Ewa Poklewska-Koziello.

Imprintul NEZUMI by Nemira continuă seriile manga Mireasa Străvechiului Mag și Regatele Ruinei cu noi aventuri și răsturnări de situații.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top