Now Reading
FANTASMAGORIA, o piesa de pantomima premiata international, la Teatrul de pe Lipscani

FANTASMAGORIA, o piesa de pantomima premiata international, la Teatrul de pe Lipscani

Revista Psychologies

Pe 16 mai, ora 19:00, la Teatrul de pe Lipscani, se deschid din nou portile catre o lume ce prezinta o priveliste fantastica spre sufletul nostru.

Piesa de pantomima ‘FANTASMAGORIA’, premiata pentru ‘Cel mai bun spectacol’ la Festivalul Internațional ‘Panphys’, Skopje – Macedonia (2011), este un spectacol-reverie in care cei patru actori: Nadejda Dimitriu, Vadim Rusu, Petre Voicu si Petru Ciobanu, te fac sa crezi ca ai ajuns in mijlocul unui basm de-a-ndoaselea, in care Ileana Cosanzeana e stapana apriga peste trei Pacala rataciti prin viscol. O poveste care seamana cu un film rusesc, cu nostalgii si troiene, ingenios indulcita cu nazdravanii romanesti.

Sala Rapsodia a Teatrului de pe Lipscani redevine, astfel, un spatiu al jocului, in care limitele de timp sau imaginatie se dizolva, gazduind un spectacol al Companiei Passe-Partout Dan Puric, in regia lui Vadim Rusu, o piesa stranie si fascinanta la granita dintre pantomima si circ. Fara vorbe, dar cu lacrimi de ras si de plans.

Fara decor, sustinut doar de miscarile trupurilor, de coregrafia Nadejdei Dimitriu, de luminile reflectoarelor si de fundalul sonor selectat de Vadim Rusu si Ilina Pepine, spectacolul “este o feerie in care bucuria actorilor ii gadila pe spectatori, pentru ca, dupa spectacol, toti sa fredoneze aceeasi dispozitie: la,la, la” (citat Vadim Rusu) si sa strige in gura mare “Totusi viata e frumoasa!”

 

Biletele s-au pus in vanzare la casieria din cadrul Teatrului de pe Lipscani. Biletele se mai pot comanda pe pagina de Facebook a spectacolului: facebook.com/piesadeteatrufantasmagoria, livrarea lor fiind facuta personal de catre Petru Ciobanu, la adresa solicitata, in Bucuresti.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top