Now Reading
Femeile fac legea in comedia ”Tu, din nou”!!

Femeile fac legea in comedia ”Tu, din nou”!!

Revista Psychologies

Cum treci peste rivalitatile din liceu?

In You Again, descoperim, dintr-o perspectiva comica, ce se poate intampla cand te intalnesti cu acei colegi din liceu pe care ai fi vrut sa-i uiti.

Chiar scenarista Moe Jelline – aflata la debut – afirma ca ideea povestii i-a venit din experienta personala: „Intotdeauna m-a fascinat felul in care experientele emotionale foarte puternice din liceu raman vii in memoroia ta pentru foarte multi ani. Cine s-a gandit de doua ori inainte de a se duce la revederea cu colegii de liceu stie despre ce vorbesc”.

You Again

Betty White, Jamie Lee Curtis, Sigourney Weaver, Odette Yustman, Kristen Bell

Ce faci cand rivala ta din liceu se marita chiar cu… fratele tau?

Povestea din You Again este centrata pe rivalitatile feminine. Marni (Kristen Bell) se intoarce acasa, in oraselul din nordul Californiei, pentru nuta fratelui sau Will (James Wolk), si afla cu stupoare ca viitoarea sa cumnata este nimeni alta decat Joanna (Odette Yustman), fosta sa colega din liceu pe care nu-si mai dorea sa o vada vreodata. Situatia este destul de ciudata pentru ca Joanna se comporta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat intre ele doua. Mai mult, Joanna reuseste sa se faca placuta imediat de ceilalti membri ai familiei: tatal, Mark (Victor Graber), fratele mai mic, Ben (Billy Unger) si chiar bunica Bunny (Betty White).

Povestea se complica in momentul in care Marni descopera ca mama sa, Gail (Jamie Lee Curtis- in rolul familistei cuminti) e fosta colega si rivala din liceu a matusii Joannei, Ramona (Sigourney Weaver- in postura de femeie de cariera, care-si rupe din pretiosul timp pentru a veni la nunta).

You Again

Betty White

You Again

Jamie Lee Curtis, Sigourney Weaver

Jamie Lee Curtis

You Again

James Wolk, Odette Yustman

Trei generatii de actrite stralucesc in comedia You Again

Generatia fiicelor

Marni si Joanna, cele doua rivale tinere din You Again sunt jucate de Kristen Bell si Odette Yustman.

Sigourney Weaver(Ramona) si Jamie Lee Curtis (Gail) se intalnesc pentru prima data pe marele ecran in You Again.

Fostele rivale din liceu au avut traiectorii diferite dupa aceea. Ramona este o matusa moderna si mondena, o femeie de afaceri sofisticata, Gail este genul casnic, mama care incerca sa tina familia in jurul ei.

Betty White – bunica favorita a Americii- este una dintre cele mai spumoase aparitii din You Again.  Bunica Bunnybunica lui Marni – este un personaj creionat anume pentru Betty White, foarte populara in Statele Unite pentru rolurile de comedie din televiziune sau din filme. Veterana de la Hollywood a jucat recent in comedia „The Proposal”.

Barbatii din „You Again” – partituri secundare

Actorii din You Again – au mai degraba menirea de a sustine si de a pune in valoare prestatiile actoricesti feminine. De mentionat debutul surprinzator pe marele ecran al unui veteran al filmelor si serialelor de televiziune Patrick Duffy (nimeni altul decat Bobby Ewing din Dallas)! La 61 de ani, Patrick Duffy, are o aparitie scurta in You Again, in rolul unui sarmant patron de restaurant, baiatul pentru atentia caruia s-au luptat pe vremea liceului personajele jucate de Jamie Lee Curtis si Sigourney Weaver.

Rivalitatile din „You Again” merg pana la capitolul vestimentar.

Designerul de costume, Genevieve Tyrrell, marturiseste ca a incercat o antiteza intre personajele principale la capitolul vestimentar.
Ramona (Sigourney Weaver) – femeia de afaceri – apare in prima scena intr-o tinuta haute-couture, in timp ce Gail (Jamie Lee Curtis)- familista linistita- poarta un simplu tricou si o fusta de blugi.

La fel si in cazul tinerelor rivale. Marni (Kristen Bell) – are o garderoba sofisticata si un look urban de L.A., in timp ce viitoarea ei cumnata Joanna (Odette Yustman) adopta o tinuta lejera, de suburbie, aratand cu toate acestea fermecator.

Foto: Mark Fellman © Disney Enterprises Inc.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top