Now Reading
O comedie romantică, pe o plajă pustie: „Băieții buni ajung în Rai”

O comedie romantică, pe o plajă pustie: „Băieții buni ajung în Rai”

Revista Psychologies
Baietii buni ajung in rai

Acolo unde agitația urbană se stinge, lăsând în urmă doar nisipul fin și marea vastă, iubirea poate da culoare unei eternități pline de liniște și posibilități nelimitate. „Băieții buni ajung în Rai”, cel de-al treilea film semnat de regizorul Radu Potcoavă, va fi distribuit în sălile de cinema de Forum Film, începând cu 22 martie, oferind publicului o incursiune într-o poveste captivantă și oportunitatea de a se deconecta pentru scurt timp de la agitația zilnică.

Când am început să scriu această poveste, era pandemie, fugeam de oameni pe stradă și spălam cu spirt ambalajele produselor cumpărate de la magazin. În acele zile, mai mult ca oricând, îmi doream să nu mai fiu amenințat cu nimic – nici măcar cu Judecata Divină. Pentru că, dacă tot credem în miracole, hai să credem în toate miracolele, nu doar în alea care ne convin. Lumea întreagă se clocea în case, iar eu îmi imaginam plaja aceea superbă, pustie, în care ne aduce Dumnezeu să ne odihnim un pic, înainte de „interviu”.”, spune regizorul Radu Potcoavă. 

Baietii buni ajung in rai

Comedia romantică  îi are în distribuție pe Bogdan Dumitrache, Cosmina Stratan, Sergiu Costache, Șerban Pavlu, Florentina Țilea, Ilinca Sava, Liviu Pintileasa, Marian Râlea, Aura Călărașu și Aurora Păunescu.

Directorul de imagine al filmului este Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, de sunet s-a ocupat Alexandru Dumitru și de muzică Alin Zăbrăuțeanu, iar Mălina Ionescu semnează scenografia și costumele.

Lungmetrajul a fost realizat de Wearebasca și îi are ca producători pe Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe și Robert Fița. 

„Când Radu mi-a povestit prima oară despre „Băieții buni ajung în Rai”, m-am sfătuit cu partenerii mei, Ioachim Stroe și Robert Fița, și am știut că este filmul pe care îl căutăm de ceva vreme: original, funny, dar și emoționant, captivant. Pe scurt, un film pentru public, care își va avea locul lui. Genul de poveste pe care aș vedea-o într-o zi când simt nevoia să mă relaxez. Este primul film de public pe care îl produce Wearebasca, unul de la care avem niște așteptări și pentru care am putut păstra anumite standarde profesionale și creative, cu o echipă care colaborează constant.”, spune Claudiu Mitcu.

  • Afișul filmului, realizat de GLITCH, îi prezintă pe actorii Bogdan Dumitrache, Cosmina Stratan și Șerban Pavlu. Trailerul filmului, realizat de Wearebasca (Ștefan Schultz și Alin Boeru), este disponibil online pe canalul de YouTube Cineforum: 
  • Regizorul Radu Potcoavă a studiat Regia la Universitatea Hyperion – Facultatea de Arte – și dramaturgia la Binger FilmLab (Amsterdam), beneficiind de o rezidență de creație la Nipkow Programm (Berlin). A regizat comedia de succes „Cuscrii” (al doilea film românesc al anului 2013, după numărul de spectatori), drama coming-of-age „Vara s-a sfârșit”, și a fost co-regizor al serialelor TV „Vlad” (sezonul 1) și „Ai noștri” (sezonul 1). De asemenea, a regizat câteva scurtmetraje de succes – trei dintre ele fiind nominalizate la Premiile Gopo.
    „Băieții buni ajung în Rai” reprezintă a treia colaborare a lui Radu Potcoavă cu Wearebasca, după scurtmetrajele Mă cheamă Costin” (2016) și „Miss Sueño” (2018).
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top