Now Reading
Termen limită prelungit pentru înscrierea proiectelor la programul FILM+

Termen limită prelungit pentru înscrierea proiectelor la programul FILM+

Revista Psychologies
termen-limită-prelungit-pentru-înscrierea-proiectelor-la-programul-film

Cineaștii la început de carieră din România, Republica Moldova, Serbia, Bulgaria și Ucraina își pot înscrie proiectele până pe 20 august 2022 la FILM+, programul de sprijin a producțiilor cinematografice independente cu buget redus.

 • Proiectele se pot înscrie prin completarea formularelor online de pe website FILM+ la https://film-plus.ro/how-to-apply/
 • Data limită pentru aplicații este 20 august 2022
 • Rezultatele selecției Film + 2022 – 2023 vor fi anunțate în doua jumătate a lunii septembrie.

Ediția a VII-a a programului FILM + sprijină realizatorii de film care nu au debutat încă în lungmetraj și pe cei care au un proiect de scurtmetraj sau lungmetraj debut în dezvoltare, producție sau post-producție.

FILM+ facilitează dezvoltarea proiectelor selectate, indiferent de genul filmelor (ficțiune, animație, documentar, experimental) și de stadiul în care se află la momentul aplicației (dezvoltare de scenariu, producție, post-producție). Pe parcursul a 10 luni calendaristice, cineaștii beneficiază de oportunități de dezvoltare profesională, creativă și de networking, participă la workshop-uri, masterclass-uri, studii de caz și dezbateri, precum și la sesiuni de pregătire individuale și de grup, coordonate de profesioniștii și partenerii implicați în program.

Modulele FILM+ pentru care se primesc proiectele sunt:

 • FILM + Laborator Dezvoltare
  Dedicat proiectelor în stadiul de dezvoltare.
  Proiectele selectate vor beneficia de îndrumare pentru dezvoltarea scenariului și pregătirea pentru etapele de finanțare și producție. Bugetul producției NU este un criteriu de eligibilitate.

https://film-plus.ro/development-lab-registration/

 • FILM + Laborator Producție
  Dedicat proiectelor de film cu buget redus (sub 30.000 de euro) aflate într-un stadiu avansat de pregătire, și care au nevoie de sprijin pentru filmare și producție (regie, imagine, sunet, în funcție de nevoile specifice ale proiectului). Proiectele selectate pot beneficia și de resurse fizice (echipamente, locații de filmare, completarea echipei tehnice și de creație).

https://film-plus.ro/production-lab-registration/

 • FILM + Laborator Work in Progress
  Realizatorii de film selectați vor primi sprijin pentru finalizarea proiectelor (filme cu buget redus, sub 30.000 de euro): îndrumare, feedback  și suport tehnic, în funcție de nevoile fiecărui proiect  (postprocesare imagine și/sau sunet, efecte speciale, grafică etc.).

https://film-plus.ro/work-in-progress-registration/

Conceput ca un laborator de lucru, sprijin și promovare dedicat proiectelor de film, animație și video-art independente, FILM+ este primul program anual din Europa Centrală și de Est, ce reunește resurse și expertiză în cadrul unei platforme de colaborare regională, destinată susținerii profesionale a cineaștiloe aflați la debut. Programul are un caracter practic, axat pe dezvoltarea, realizarea și promovarea producțiilor audiovizuale de microbuget ale tinerilor artiști proaspăt absolvenți sau autodidacți din România, Republica Moldova, Serbia, Bulgaria și Ucraina, folosind experiența profesioniștilor consacrați din cinematografia românească și internațională.

În cele șase ediții desfășurate până în prezent, FILM+ a susținut dezvoltarea a 85 de proiecte și, de asemenea, a oferit tinerilor realizatori de film ocazia de a participa la rezidențe, workshop-uri și masterclass-uri susținute de cineaști consacrați și specialiști precum Alexander Nanau, Andrei Ujică, Ada Solomon, Corneliu Porumboiu, Elma Tataragic, Maša Marković, Monica Lăzurean-Gorgan, Radu Jude, Radu Muntean, Ralitza Petrova, Paul Tyler, Selin Karli, Srdan Golubović, Olga Lamontanara, Amra Bakšić Čamo și alte personalități ale industriei de film.

Programul FILM+ a fost inițiat în anul 2016 de o echipă de cineaști români formată din directoarea de imagine Ana Drăghici, producătoarea Anamaria Antoci, regizorul Paul Negoescu și Alex Trăilă, consultant în cinematografie și audiovizual, cu scopul de a reuni resurse și expertiză în cadrul unei platforme de colaborare creată în sprijinul realizatorilor de film aflați la începutul carierei.

Film+ este derulat de Asociația Graphis 122, alături de parteneri și specialiști implicați în programul de mentorat.

Cea de-a șaptea ediție este co-finanțată de către programul Europa Creativă – MEDIA al Comisiei Europene* și de Centrul Național al Cinematografiei.

Parteneri media: AaRC.ro, București FM, Bookhub.ro, Cinefilia, Ediția de dimineață, E-Zeppelin, Films in Frame, IQAds, Modernism.ro,  MovieNews.ro, Observator cultural, PlayU.ro, Radio România Cultural, Spot media, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți

* Finanțat de Uniunea Europeană. Viziunile și opiniile exprimate sunt doar ale autorilor și nu reflectă neapărat pe cele ale Uniunii Europene sau EACEA-Media. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

FILM+ nu are nicio pretenție asupra drepturilor de autor ale proiectelor.

INFORMAȚII: [email protected]

Ne puteți urmări pe: Website | Facebook | Instagram

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top