Now Reading
O nouă șansă pentru stațiunea Lacu Sărat

O nouă șansă pentru stațiunea Lacu Sărat

Revista Psychologies
o-nouă-șansă-pentru-stațiunea-lacu-sărat

Lacu Sărat este o mică stațiune aflată la câțiva kilometri de orașul Brăila, frecventată de toate marile personalități ale finalului secolului XIX și început de secol XX. După Al Doilea Război Mondial, și în special după Revoluție, stațiunea a intrat într-un con de umbră și a urmat un proces de degradare progresivă. În ciuda proprietăților medicale ale nămolului sapropelic disponibil aici, stațiunea a dispărut în ultimii ani din prim-planul turistic românesc. Adesea, în trecut, Lacu Sărat era comparat cu Marea Moartă datorită calităților curative.

Lacul Sărat are unul dintre cele mai mineralizate nămoluri sapropelice din țară, tratamentul cu acest nămol, numit și elixirul negru, fiind ideal în ameliorarea unei lungi liste de afecțiuni, cum ar fi cele reumatologice, dermatologice, inflamatorii, ginecologice, endocrine, afecțiuni respiratorii și ale sistemului nervos central, stări post-traumatice, stres, suprasolicitare, sedentarism și alimentație.

Alma Health & Spa Retreat readuce în prim plan turismul medical în stațiunea Lacu Sărat

Din aceasta vară, însă, Alma Health & Spa Retreat readuce pe hartă turismul medical în stațiunea Lacu Sărat, la cele mai ridicate standarde de calitate. Întregul concept al resortului include mai multe puncte de interes, printre care hotelul în sine și spațiile de cazare, zona de tratamente și revigorare medicală, zona de conferințe și evenimente, cele 6 restaurante și plaja cu ieșire la Lacu Sărat.

Pe partea de cazare și servicii, resortul dispune de 185 de camere, 6 restaurante cu specific diferit, de la mâncare tradițională românească, la mâncare pescarească specifică zonei, mâncare cu specific internațional, dar și o zonă de self-service pentru oaspeți. Totodată, resortul are și 3 baruri, dintre care două la plajă și unul în interiorul hotelului. Capacitatea pentru evenimente este de până la 1000 de persoane.

Elementul cheie al Alma Health & Spa Retreat este reprezentat de centrul de tratament dispus pe o suprafață de 2500 de metri pătrați, cu 60 de cabinete individuale de tratament, piscină cu apă sărata și săli de kinetoterapie.

Partea de tratament este completată de zona de wellness ce include piscină interioară cu apă dulce, jacuzzi, saline, saune, Hammam, duș Vichy și camere de terapii și masaj.

Alma Health & Spa Retreat include și o plajă privată cu 1000 de șezlonguri, dar și un aquapark cu 5 tobogane cu apă, 3 piscine, dintre care una cu apă sărată din Lacul Sărat, una cu apă dulce și una pentru copiii de până la 3 ani. Este prima plajă cu ieșire la Lacul Sărat renovată și gândită la standarde occidentale.

 

Serviciile resortului sunt completate printr-un centru de evenimente și conferințe cu capacitate de până la 1000 de participanți, 3 săli de conferință, un ballroom, dar și restaurante cu spații generoase, lumină naturală și acces la terase.

Centrul de Evenimente Alma se distinge prin tehnologie de ultimă generație și echipamente de calitate, astfel încât cele patru săli și restaurantele pot găzdui toate tipurile de evenimente private și corporate, evenimente culturale și expoziții. Investiția cea mai importantă a mers către Alma Grand Ballroom, cea mai mare sală, cu o capacitate de 400 de invitați, atrium, scenă încorporată, schelă de lumini și videowall.

Deși pandemia a pus practic la pământ turismul, proprietarul Alma Health & Spa Retreat nu a fost descurajat de situația mondială și a continuat lucrările la acest proiect, ba chiar a accelerat procesul de construcție. Parcursul nu a fost lipsit de provocări, atât pandemia, cât și conflictul din Ucraina întârziind adesea termenele de livrare pentru diferite echipamente. Lipsa forței de muncă din construcții a fost o altă barieră întâmpinată de către inițiatorii proiectului, însă după 3 ani și jumătate de la demararea construcției, în ciuda contextului mai puțin favorabil, resortul a fost inaugurat.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top