Now Reading
Cum să te pregătești pentru o aventură cu autorulota

Cum să te pregătești pentru o aventură cu autorulota

Revista Psychologies
cum-să-te-pregătești-pentru-o-aventură-cu-autorulota

Autorulota, cunoscută și sub denumirea de „camper”, este un autovehicul de sine stătător, spre deosebire de o rulotă, care trebuie atașată unei mașini capabile să o tracteze în diferite condiții de drum. În plus, este mai ușor de manevrat și prinde viteze mult mai mari de deplasare.

Dacă te atrage o astfel de experiență interesantă, uite de ce aspecte să ții cont pentru o bună desfășurare a aventurii tale!

Verifică starea tehnică a autorulotei

În situația în care deții o autorulotă, înainte de a pleca la drum, verifică dacă se prezintă în condiții bune pentru efectuarea deplasărilor. În principiu, ca reguli de bază, ai în vedere următoarele aspecte:

 • Revizia tehnică a motorului și a altor componente mecanice este obligatorie pentru a te asigura că autorulota se află în condiții optime de exploatare. Apelează la un service auto specializat.
 • Starea anvelopelor, începând de la nivelul de uzură al acestora, până la o valoare corespunzătoare a presiunii. Totodată, același lucru trebuie să îl faci și pentru roata de rezervă a rulotei. 
 • Verifică funcționalitățile esențiale ale autorulotei, precum chiuvetă, aragaz, frigider, toaletă etc. Dacă este cazul, rezolvă toate problemele existente.

Dacă închiriezi un astfel de autovehicul, aceste aspecte revin companiei cu care închei contractul de închiriere. Teoretic, asta înseamnă o grijă în minus pentru tine, așadar ai o autorulotă gata de drum!

Pune în bagaj obiectele indispensabile

Experiența cu autorulota presupune o călătorie cu o „casă pe roți”. Locuri pentru lucruri și bagaje ar trebui să fie mai mult decât suficiente. În acest caz, nu ar trebui să te mai îngrijoreze nimic altceva, decât să te asiguri că pui în autorulotă toate obiectele indispensabile. Uite câteva dintre acestea:

 • Veselă și tacâmuri care să ajungă la toți pasagerii;
 • Recipiente de gătit și ustensile;
 • Produse de spălare a vaselor (detergent, burete) și de curățenie (mătură);
 • Saci, pungi, cutii de depozitare;
 • Lenjerii și pături pentru pat;
 • Prosoape de baie, mâini, bucătărie;
 • Hârtie igienă și alte articole de igienă personală;
 • Diverse alimente și lichide preferate;
 • Condimente, ceaiuri, cafea, zahăr sau miere;
 • Scaune și masă pliabilă, pentru a servi masa în aer liber;
 • Grătar portabil;
 • Medicamente uzuale sau pentru tratamente medicale specifice.

Multe autorulote moderne au deja câteva beneficii incluse care să îți susțină confortul, cum ar fi conexiune la internet, aer condiționat sau suporți de biciclete.

Gândește-te și la momentele libere

Aventura cu o autorulotă are destule momente în care trebuie să-ți umpli timpul de campare cu diverse activități recreative. De exemplu, dacă pleci cu gașca de prieteni, asigură-te că iei cu tine jocurile de societate preferate, cum ar fi rummy. 

Mai poți lua o minge sau un set de badminton cu tine. De asemenea, serile și diminețile de la ceai sau cafea le poți petrece cu o lectură bună. Pentru asta, comandă carti online pe care să le incluzi în bagaj.

Vrei să te odihnești în liniștea naturii? Simplu, pune în bagaj și un hamac! 

Sfaturi de care să ții cont

 1. Nu exagera cu condusul, deoarece, până la urmă, este vorba despre relaxare și de posibilitatea de a campa cu autorulota în cât mai multe locuri care se regăsesc de-a lungul itinerariului tău. Asta pentru că într-o aventură cu autorulota destinația finală contează ceva mai puțin;
 2. Asigură-te că ai resurse suficiente pentru drum, asta însemnând să calculezi bine distanțele și amplasarea stațiilor de combustibil. Totodată, ai în vedere alimentația ta și oprește-te ori de câte ori este necesar pentru a te aproviziona;
 3. Pregătește-te să ai în portofel și bani cash, chiar dacă te-ai obișnuit să plătești doar cu cardul. Poate pe traseul rutier sau în spațiile de campare vei da peste situații în care nu se acceptă altă modalitate de plată, iar să găsești un bancomat poate fi o adevărată provocare.

Prin urmare, o aventură cu autorulota poate fi o experiență unică pe care să o încerci măcar o dată în viață. Este un mod aparte de a te bucura de peisaje faine și momente de liniște, evitând astfel locurile aglomerate specifice turismului de masă.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top