Now Reading
Gala Mariinski la Radio Romania Muzical

Gala Mariinski la Radio Romania Muzical

Revista Psychologies

In 2 mai 2013 a avut loc la Sankt Petersburg un grandios spectacol de gala prilejuit de deschiderea celei de a doua sali a celebrului teatru Mariinski. In aceeasi zi, directorul teatrului, nu mai putin celebrul dirijor Valery Gergiev, implinea 60 de ani.

La spectacolul sustinut de Corul si Orchestra Teatrului Mariinski, dirijate de Valery Gergiev, au participat mari nume care de-a lungul timpului au colaborat cu aceasta opera rusa sau cu Valery Gergiev – tenorul Placido Domingo, soprana Anna Netrebko, violonistul Leonidas Kavakos, pianistul Denis Matsuev, basul Rene Pape, printre altii.

Gala s-a transformat intr-un eveniment global prin difuzarea ei in reteaua Uniunii Europene de Radio: astfel, si Radio Romania Muzical poate propune acest concert special ascultatorilor sai. Concertul va fi difuzat in Romania marti, 14 mai, de la ora 19 si este comentat de Mihai Stanescu.

Mariinski este unul dintre cele mai importante teatre de opera si balet din Rusia, inaugurat in 1860. Noua sala deschisa in 2 mai 2013 are 2000 locuri si a necesitat o investitie de 700 milioane dolari. La ceremonia de inaugurare au participat si cele mai importante oficialitati ruse. Presedintele Vladimir Putin si-a exprimat admiratia fata de directorul teatrului, Valery Gergiev, caruia i se datoreaza de fapt si renasterea teatrului dupa caderea comunismului, si constructia noii cladiri.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top