Now Reading
Lansarea cartii Mama sau Femeie de Elisabeth Badinter

Lansarea cartii Mama sau Femeie de Elisabeth Badinter

Revista Psychologies
mama-sau-femeie

Litera va invita marti 4 decembrie, la Carturesti in AFI Cotroceni, orele 18:30 la lansarea cartii Mama sau Femeie de Elisabeth Badinter – o polemica despre maternitate ca o noua forma de sclavie. Se va discuta, intr-un cadru prietenos, despre familie, relatii, copii si frumusete!

Traim o epoca a contradictiilor – a fi mama inseamna astazi implinirea suprema pentru o femeie, dar si sacrificarea independentei, a carierei, a vietii sociale si chiar de cuplu. Mamele cu norma intreaga primesc mai putini bani si se afla deseori in situatia de a raspunde la intrebarea „Dar tu ce faci toata ziua?“ Intr-o societate in care majoritatea munceste si in care femeia ideala reuseste pe plan profesional, cea care sta acasa pentru a-si creste copiii risca sa devina sclava propriei alegeri.

Nu este de mirare ca femeile aleg sa devina mame tot mai tarziu, adesea dupa treizeci de ani, dupa efectuarea studiilor, gasirea unui serviciu si a unui partener de viata stabil. In tarile cele mai atinse de scaderea natalitatii, se observa doi factori principali care constituie frane puternice in calea dorintei femeilor de a deveni mame.

Primul este presiunea sociala a modelului bunei mame, cea care se sacrifica total pentru copil, uitand sa fie si femeie. Cel de-al doilea – care decurge din primul – este absenta unei politici familiale in favoarea femeilor (si asta intr-o perioada dominata de crize economice si de nesiguranta financiara atat pentru femei, cat si pentru barbati).

Asadar, este maternitatea o noua forma de sclavie?

Invitati speciali: Dana Razboiu – realizator TV, Mirela Horumba – psiholog, Luana Ibaka – prezentator emiuni TV, Laura Frunza – bloggerita, Mihaela Alexandrescu – bloggerita si Cati Calin – psiholog Centrul Amaneser. Moderator Daniela Fugaru Kammrath

De asemenea, publicul poate face schimb de experienta cu fiecare dintre invitate, poate interactiona prin intrebari, pareri si opinii.

Despre femei si intre femei, intodeauna se vorbeste deschis! Va asteptam cu mare drag!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top