Now Reading
Marilyn pe divan

Marilyn pe divan

Revista Psychologies
Autor: Michel Schneider, traducere de Doru Mares
Editura: Trei, 2007

„Marilyn pe divan” aduce in prim-plan povestea relatiei dintre doua vedete hollywoodiene: Marilyn Monroe, sex-simbol al anilor ’60 si Ralph Greenson, psihanalistul mai multor staruri din Cetatea filmului si ultimul terapeut al lui Marilyn.
„Marilyn pe divan” aduce in prim-plan povestea relatiei dintre doua vedete hollywoodiene: Marilyn Monroe, sex-simbol al anilor ’60 si Ralph Greenson, psihanalistul mai multor staruri din Cetatea filmului si ultimul terapeut al lui Marilyn. Doua persoane care nu trebuia sa se intalneasca niciodata, dar care nu au mai putut sa se desparta.

„Cartea vine in intampinarea unei puternice fantasme: aceea de a sti ce i-a putut spune Marilyn, in ultimii doi ani de viata, psihanalistului ei […] Un continuu joc de flash-back-uri, zoom-uri si perspective cat se poate de cinematografice, care spun povestea nu a vietii, ci a mortii lui Marilyn. «Ma intreb: cine? Ma intreb: ce anume a omorat-o pe Marilyn? Cinematografia, boala psihica, psihanaliza, banii, politica?» Un roman care ne dezvaluie un intreg univers, imbibat deopotriva de stralucirea si stresul Hollywood-ului.” ELLE, 4 septembrie 2006


Michel Schneder este psihanalist si scriitor. „Marilyn pe divan”, pe care autorul a lansat-o in toamna anului 2006, la editura pariziana ‰ditions Bernard Grasset, cu titlul original: „Marilyn. Dernieres scéances”, descrie povestea depresiei fragilei actrite, sexualitatea ei dezordonata, dependenta de alcool dar si inteligenta ei vie..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top