Now Reading
„CALLAS 100”: concert de gală la SALA RADIO

„CALLAS 100”: concert de gală la SALA RADIO

Revista Psychologies
„CALLAS 100”: concert de gală la SALA RADIO

Pe 2 decembrie 1923, în inima New York-ului, într-o familie de origine greacă, se năștea una dintre cele mai strălucite voci ale secolului XX, soprana Maria Callas. La aniversarea a 100 de ani de la venirea sa pe lume, ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO vă invită la o gală de excepție intitulată „CALLAS 100”. Evenimentul este dedicat excelenței și valorii, aducând un omagiu unei voci de o rezonanță unică. Această gală se alătură unei serii impresionante de sărbători desfășurate în întreaga lume.

În seara de vineri, 8 decembrie 2023, începând cu ora 19.00, Sala Radio va răsuna de frumusețea celor mai remarcabile fragmente din opere celebre precum „Bărbierul din Sevilla” (G. Rossini), „Trubadurul”, „Rigoletto” și „La traviata” (G. Verdi), „Carmen” (G. Bizet), „Boema” și „Tosca” (G. Puccini), „Faust” (Ch. Gounod), „Lucia di Lammermoor” (G. Donizetti), „Norma” de (V. Bellini), toate cândva interpretate cu măiestrie de către cea supranumită La Divina.„CALLAS 100”: concert de gală la SALA RADIO

Evenimentul va fi dirijat de către CIPRIAN TEODORAŞCU, distinsul dirijor al Operei Naţionale Bucureşti începând din anul 2003. Cu o carieră bogată, Ciprian Teodoraşcu a colaborat cu instituții muzicale de prestigiu din țară. Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, s-a perfecţionat în Franţa , avându-l ca mentor pe dirijorul Alain Paris. 

Ca soliști, îi veți aplauda pe scena Sălii Radio pe unii dintre cei mai talentați tineri cântăreți, absolvenți sau încă studenți ai Universității Naționale de Muzică București, partener al evenimentului prin Centrul de Excelență. Sopranele AIDA PASCU și DARIA LUPU, mezzo-soprana CAMELIA CUZUB, tenorii ANDREI PETRE și MIHAI URZICANA, baritonul ALIN MUNTEANU și basul ALEXANDRU MATEI vor arăta că pășesc deja pe calea viselor artistice care, cândva, îi vor aduce poate aproape de constelația în care a strălucit cândva Maria Callas. Cele 12 splendide secvențe din opere din programul serii se vor derula și cu participarea CORULUI ACADEMIC RADIO (pregătit de dirijorul CIPRIAN ȚUȚU).

Evenimentul va fi prezentat de CRISTIAN MARICA.

Cu ocazia evenimentului, pe ecranele amplasate în foaierul Sălii Radio, veți putea admira o expoziție virtuală de costume inspirate din ținutele Mariei Callas, realizate de tineri creatori români.

 

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio, și prin intermediul aplicației Radio România, disponibilă pe dispozitive Android și iOS.

 

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti. 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top