Now Reading
„Dragobetele sărută fetele”

„Dragobetele sărută fetele”

Revista Psychologies
Dragobetele saruta fetele

Concertul anual, care a devenit o tradiție în București, „Dragobetele sărută fetele” va avea loc duminică, 18 februarie 2024, de la ora 17:00 la Sala Radio.

Sărbătorită pe 24 februarie, aproape în aceeași perioadă cu Valentine’s Day, versiunea autohtonă a zilei îndrăgostiților, Dragobetele, este strâns legată de venirea primăverii, de fertilitate și de renașterea naturii.

Legendele și tradițiile românești legate de această sărbătoare sunt vechi și încărcate de mister. Personajul Dragobete este descris ca fiind o ființă inedită, parte omenească, parte îngerească, un tânăr frumos și nemuritor, considerat în multe legende ca fiind fiul Babei Dochia.

Evenimentul folcloric prezentat în fiecare an în luna februarie de ORCHESTRA DE MUZICĂ POPULARĂ RADIO – sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraș – va fi susţinut de tineri artişti, deja cunoscuți ai scenei folclorice românești: Emilia Dorobanțu, Valentin Sanfira, Loredana Streche, Florin Boita, Narcisa Băleanu, Paul Ananie, Andra Matei, Ilie Caraş, Ștefania Narenji, Daniel Turică, Georgiana Aurică, Gabriel Lungu. Concertul se va bucura și de participarea Ansamblului de dansuri „Cununa Carpaţilor” al Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”.

  • Concertul va fi prezentat de Miruna Ionescu și Georgel Nucă.
  • Spectacolul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a postului Radio România Antena Satelor.
  • Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top