Now Reading
Noul An începe la Sala Radio în pași de dans!

Noul An începe la Sala Radio în pași de dans!

Revista Psychologies
Noul An începe la Sala Radio în pași de dans!

Vineri, 12 ianuarie 2024, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio vă propune un concert captivant, cu un repertoriu de excepție.

Această seară specială debutează cu uvertura operetei „Liliacul” a lui Johann Strauss fiul și se încheie cu un bis la fel de memorabil, sub semnătura aceluiași mare compozitor vienez: valsul „Dunărea albastră”

Veți asculta două Dansuri ungare semnate de Brahms, două Dansuri slave create de maestrul ceh Antonín Dvořák, precum și cu Dansurile polovțiene din opera „Cneazul Igor” de Borodin. De asemenea, veți fi încântați de Preludiu și Mazurka din baletul „Coppélia” compus de talentatul Léo Delibes.

Noul An începe la Sala Radio în pași de dans!

Veți avea parte și de o călătorie muzicală fascinantă în regiunile nordice, prin evocarea lui Peer Gynt, personajul celebru surprins de muzica minunată a compozitorului norvegian Edvard Grieg, precum și de  o vizită imaginară în Boemia,grație poemelor simfonice „Vysehrad” și „Vltava” ale lui Bedřich Smetana.

Un regal muzical ce vă va fermeca sufletele și va deschide cu stil noul an!

ALEXANDER STEINITZ, sub bagheta căruia se va desfășura concertul, este  născut în orașul Salzburg. Alexander Steinitz se bucură de o atenție tot mai mare la nivel internațional ca dirijor, atât în domeniul simfonic, cât și al operei, fiind invitat în mod regulat să dirijeze în mai multe țări europene, precum și în Japonia, Canada, Australia și SUA.

Alexander Steinitz a studiat dirijatul de orchestră la Universitatea de Muzică din Viena. De asemenea, a petrecut un an la renumita Universitate Yale din S.U.A. Cursurile de măiestrie cu Zubin Mehta, Kenneth Kiesler, Lorin Maazel și Jorma Panula i-au completat pregătirea.

Apoi s-a angajat într-o carieră internațională de dirijor și a dirijat concerte în Europa, America și Asia cu peste 50 de orchestre, inclusiv Deutsches Symphonie-Orchester Berlin și Wiener Chamber Soloists, pe care i-a însoțit în turneul lor în Japonia. Ulterior, a dirijat Simfonia a IX-a de Beethoven la Nagoya.

Un punct important în parcursul său l-a reprezentat momentul de la Teatrul din Magdeburg când a lucrat pentru producția „Orfeu și Euridice” de Gluck cu regizorul Andreas Kriegenburg, care a fost considerată „cea mai bună producție de teatru muzical” de către mai multe reviste de specialitate și a primit o nominalizare pentru Premiul german de teatru „FAUST”. Alexander Steinitz a lucrat, de asemenea, ca director muzical interimar la Teatrul de Stat din Meiningen.

Alexander Steinitz a fost invitat să dirijeze la Volksoper din Viena („Țara surâsului”), la Teatrul de Stat din Saarbrücken („Văduva veselă”, „My Fair Lady”), la Opera din Chemnitz („Flautul fermecat”) și la Teatrul de Stat din Braunschweig, unde a dirijat, de asemenea, („Flautul fermecat”) și a fost invitat ulterior să dirijeze premiera operei „Forța destinului” de Verdi. La Opera din Wuppertal, a dirijat o versiune pentru copii a operei „Povestirile lui Hoffmann” de Offenbach și apoi a fost solicitat pentru reluarea operei „Tosca” de Puccini.

 

  • Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio, și prin intermediul aplicației Radio România, disponibilă pe dispozitive Android și iOS.

 

  • Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top