Now Reading
Omagiu la Sala Radio: „Unforgettable: A Tribute to Natalie Cole”

Omagiu la Sala Radio: „Unforgettable: A Tribute to Natalie Cole”

Revista Psychologies
„Unforgettable: A Tribute to Natalie Cole”

Primul concert al Noului An intitulat „Unforgettable: A Tribute to Natalie Cole” este un omagiu adus uneia dintre cele mai îndrăgite artiste de jazz, astfel că pianistul SORIN ZLAT și solista MIHAELA ALEXA, alături de BIG BAND-UL RADIO dirijat de SIMONA STRUNGARU, va invită joi, 11 ianuarie 2024 (de la 19.00), la Sala Radio: 

Natalie Cole (1950 – 2015), laureată a 13 premii Grammy, a marcat istoria muzicii cu albumele ei vândute în peste 30 de milioane de exemplare la nivel mondial.Artista, fiica legendului Nat King Cole, și-a conturat reputația în anii 1970 ca muzician de R&B și pop, pentru ca ulterior să cucerească scena internațională de jazz. Spectacolul „Unforgettable: A Tribute to Natalie Cole” de la Sala Radio va oferi publicului o incursiune în fascinanta carieră a artistei, includând cele mai remarcabile standarde de jazz, precum „Orange Colored Sky”, „This Can’t Be Love”, „Unforgettable”, „Almost Like Being in Love”, „Love” și multe altele.

„Unforgettable: A Tribute to Natalie Cole”

Sorin Zlat (pian) a absolvit Universitatea „George Enescu” din Iași (specializarea clarinet clasic) și studiile de master la Universitatea de Muzică din București (specializarea jazz – pian). În prezent, studiază compoziție în muzica de film la prestigiosul conservator Royal College of Music din Londra, unde a obținut bursa integrală pentru programul Artist Diploma.

Este laureat a numeroase premii naționale și internaționale; în ultimii ani, a primit distincții precum Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida (2015), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz Europafest (2012) ș.a. Invitat la numeroase festivaluri, Sorin Zlat a concertat pe aceeași scenă alături de Chick Corea, Chucho Valdez, Joey Alexander, Wynton Marsalis, Brandford Marsallis, Lee Ritenour, Gregory Porter, Howard Levy & The Fleckstones, Kamasy Washington și mulți alții.

În prezent, artistul se bucură de o bogată activitate concertistică în Europa, S.U.A și Asia, cu apariții ce includ prestații în cluburi celebre precum Birdland și Smalls din New York, Music Village și Jazz Station din Bruxelles, Vortex, Pizza Express, Ronnie Scott’s Jazz Club din Londra, Kings Place, Clubul Nardis din Istanbul, Clubul Jazz Cafe din Montreux, Clubul B-flat din Berlin. A fost invitat, de asemenea, la festivaluri internaționale si naționale, printre care se numără: Montreux Jazz Festival, Jacksonville Jazz festival, Izmir Jazz festival, Bruxelles Jazz Festival, Pera Fest Istanbul, Getxo International Jazz Festival din Spania, Monaco Jazz Festival, Bucharest Jazz Festival, Sibiu Jazz Festival, Timișoara Jazz Festival etc.

Mihaela Alexa (voce) a absolvit studiile de licență și masterul în muzică la Universitatea de Muzică din București, „Unforgettable: A Tribute to Natalie Cole” cu o specializare în canto clasic. Este printre puținele soliste de canto clasic ce au reușit să îmbine o varietate de genuri, de la muzica clasică la muzica ușoară, jazz, pop, soul. A câștigat numeroase competiții de muzică clasică și jazz.

În prezent, este solistă la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București. Debutul în jazz l-a avut în 2008 împreună cu Sorin Zlat, alături de care a susținut concerte în țară și în străinătate, la cluburi și săli de concerte ca Music Village Jazz Club (Bruxelles), Birdland Jazz Club (New York), Institutul Goethe (Paris), B-Flat Jazz Club (Berlin), Balkan Jazz Festival, Houston Jazz Festival, Sibiu Jazz Festival etc.

 

  • Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio, și prin intermediul aplicației Radio România, disponibilă pe dispozitive Android și iOS.
  •  Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti. 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top