Now Reading
Soprana Cristina Păsăroiu, eleganță și talent pe scena Sălii Radio

Soprana Cristina Păsăroiu, eleganță și talent pe scena Sălii Radio

Revista Psychologies
Cristina Pasaroiu sala radio

Sala Radio se pregătește pentru un nou eveniment muzical. Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio, pregătit de dirijorul CIPRIAN ȚUȚU, vor susține Vineri, 26 ianuarie 2024, ora 19:00, o magnifică gală de operă sub bagheta talentatului dirijor DAVID CRESCENZI. 

Soprana CRISTINA PĂSĂROIU, invitată specială a serii, aduce strălucirea sa internațională pe scena evenimentului. Aplaudată pe marile scene ale lumii, precum Opera din Nisa, Opera din Frankfurt, Opera din Berlin sau Gran Teatre del Liceu – Barcelona, Cristina Păsăroiu a cântat în turnee internaționale alături de maestrul Andrea Bocelli, în locații prestigioase din Abu Dhabi, Malta, Elveția, Germania, Austria, Italia, Letonia, Polonia, Norvegia, Scoția, Grecia și Israel.

Originară din București, Cristina Păsăroiu a început studiile de canto la vârsta de 12 ani la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”, obținând peste 18 premii la concursuri naționale și internaționale. Parcursul său artistic a inclus studii la Haute Ecole de musique – Geneva, Conservatorio Giuseppe Verdi din Milano, și Universität für Musik und darstellende Kunst – Viena. Debutul său internațional a avut loc la Teatro Comunale di Bologna la 21 de ani.

Cristina Pasaroiu sala radio

Programul serii va cuprinde fragmente din opere celebre precum „Norma” de V. Bellini, „La Gioconda” de A. Ponchielli, „Manon” de J. Massenet, „Faust” de C. Gounod, „Macbeth” de G. Verdi, „Madame Butterfly” de G. Puccini, și altele. Seara va debuta cu uvertura operetei „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, prima operetă cultă românească, care a avut premiera absolută la Brașov, pe 27 februarie 1882.

CRISTINA PĂSĂROIU este un star internațional. Printre cele mai importante momente ale carierei sopranei figurează interpretări în mari roluri de primadonă, precum rolul titular din Suor Angelica la Gran Teatre del Liceu, La Traviata la Opera din Frankfurt, Opéra de Nice, Opera Națională București, Aalto Theater Essen, Tiroler Festpiele Erl, Tokyo Spring Festival. Manon la Seoul Arts Center și Theater Wiesbaden, Rachel din La Juive, Valentine din Les Huguenots la Opera din Nisa; Magda din La Rondine la Deutsche Oper Berlin, Festivalul Daegu, Teatro Comunale Bologna, Opera de Lorraine Nancy, Micäela din Carmen la Opera de Stat din Viena, Opera de Stat Bavareză, Festivalul Bregenz, St. Margarethen Festival, Leila în Les pêcheurs de perles la Israeli Opera Tel Aviv, Mimì în La Bohème la Royal Danish Opera, Theater Basel, Festivalul Caracalla din Roma, Teatro Comunale Bologna, Teatro Sao Paulo și Rio de Janeiro, Grand Opera Avignon, Deutsche Oper Berlin, Opera de Nice; Fiordiligi în Così fan tutte la Vlaamse Opera Antwerp, Gent, Wiesbaden, Desdemona în Otello de Verdi la Opera din Frankfurt, Contessa în Le nozze di Figaro la Theater an der Wien și Theater St. Gallen și Gilda în Rigoletto la Aalto-Theater Essen, Savolinna Opera Festival, Opera Națională București, Clausenburg etc. Este Adriana Lecouvreur la Opera din Frankfurt, Opera Nice Côte d’Azur, Liu în Turandot la Deutsche Oper Berlin, Budapest Summer Festival, precum și Alice Ford în Falstaff la Bayerische Staatsoper München.Cristina Pasaroiu sala radio

Printre cele mai recente proiecte ale sale se numără debutul ei în Il Tabarro, Gianni Schicchi, Suor Angelica – Il Trittico de Puccini și Il Trovatore la Staatstheater Wiesbaden, precum și Violetta Valèry la Aalto Theater Essen, Mimi în La Bohème la Opera de Nice și Deutsche Oper Berlin, Rusalka la Grand Opera Avignon și la Opera de Bordeaux, precum și turnee de concerte alături de Andrea Bocelli în Abu Dhabi, Al Ula, Malta, Elveția, Germania, Austria, Italia, Letonia, Polonia, Norvegia, Scoția, Grecia, Israel.

Pe scena concertistică, Cristina Păsăroiu a fost ascultată la Concertgebouw Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, Londra, Vienna Musikverein, Teatro Regio Parma, Modena, Klangvokal Dortmund, Konzerthaus Berlin, precum și la Bejing, Paris, Montecarlo, Victoria Hall Genève, Nizza, Milano, Florența, Ierusalim, Spring Festival Toyko, Lotte Tower Seoul, Copenhagen Summer Festival ș.a.

 

  • Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio, și prin intermediul aplicației Radio România, disponibilă pe dispozitive Android și iOS.
  • Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top