Now Reading
Celebrul violonist David Grimal: concert integral Schubert

Celebrul violonist David Grimal: concert integral Schubert

Revista Psychologies
DAVID GRIMAL: concert integral SCHUBERT la Sala Radio

Pe data de 31 ianuarie 2024, la ora 19:00, Orchestra de Cameră Radio vă invită la un eveniment de excepție, concentrat în jurul prezenței deosebite a violonistului francez DAVID GRIMAL. Acest talentat artist va oferi o interpretare remarcabilă pe scena Sălii Radio, îndeplinind simultan rolurile de solist și dirijor. Având onoarea de a cânta la o vioară Stradivarius din 1710, cunoscută sub numele de „Ex-Roederer”, Grimal promite o seară memorabilă de muzică de înaltă ținută.

DAVID GRIMAL: 
concert integral SCHUBERT la Sala Radio

  • David Grimal a absolvit Conservatorul din Paris și cariera sa a însemnat în ultimii 20 de ani concerte susținute ca solist alături de cele mai apreciate orchestre ale lumii, ca Orchestre de Paris, Orchestre Philharmonique de Radio France, Berliner Symphoniker, English Chamber Orchestra, Mozarteum Orchester Salzburg ș.a. A fost invitat să concerteze în importante săli din întreaga lume, precum Suntory Hall – Tokyo, Philharmonie de Paris, Musikverein – Viena, Concertgebouw – Amsterdam, Berlin Konzerthaus, Wigmore Hall – Londra, Lincoln Center – New York, Conservatorul Ceaikovski – Moscova, Théâtre des Champs Élysées – Paris etc.
  • Unul dintre proiectele de suflet ale lui David Grimal este ansamblul Les Dissonances – al cărui fondator și director artistic este. Les Dissonances este considerată singura orchestră simfonică din lume care interpretează repertoriul standard fără dirijor.
  • David Grimal este și un apreciat pedagog – predă în prezent la Hochschule für Musik – Saarbrücken (Germania) – și este invitat frecvent să facă parte din jurii de concursuri internaționale.
  • Programul serii va fi dedicat integral compozitorului austriac FRANZ SCHUBERT. Veți asculta pe scena Sălii Radio: Simfonia nr. 5, Rondo în la major pentru vioară și orchestră de coarde, Konzertstück pentru vioară şi orchestră și Simfonia nr. 8 – Neterminata. 

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

De asemenea, concertul poate fi ascultat LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio, și prin intermediul aplicației Radio România, disponibilă pe dispozitive Android și iOS.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00).

Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete.

Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top