Now Reading
Spectacolul Extraordinar de Paște al Corului Madrigal disponibil publicului din toată țara

Spectacolul Extraordinar de Paște al Corului Madrigal disponibil publicului din toată țara

Revista Psychologies
spectacolul-extraordinar-de-paște-al-corului-madrigal-disponibil-publicului-din-toată-țara

Noul Spectacol Extraordinar „Săptămâna Patimilor” al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va fi disponibil publicului din toată țara în ajunul Paștelui. Varianta audio va fi difuzată în exclusivitate de Europa FM, iar formatul video va fi disponibil spre vizionare pe platforma streamerse.net.

Formula video a evenimentului „Săptămâna Patimilor”, îmbogățită de o scenografie spectaculoasă, precum și de regia artistică și de lumini, va fi disponibilă exclusiv pe platforma streamerse.net începând de sâmbătă, 23 aprilie, ora 21.00. Europa FM va difuza integral formatul audio al concertul, preluat live de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj – Napoca sâmbătă, 23 aprilie, ora 19:00 și în reluare în Duminica Paștelui, pe 24 aprilie, de la ora 12:00.

Prezentat în premieră în cadrul Turneului național de Paște (13 – 16 aprilie 2022), Spectacolul Extraordinar „Săptămâna Patimilor” s-a desfășurat sub coordonarea dirijorilor Anna Ungureanu și Cezar Verlan și în regia artistică a lui Emil Pantelimon și s-a bucurat de o primire călduroasă la Arad, Timișoara, Alba Iulia și Cluj-Napoca, unde peste 2.500 de persoane l-au aplaudat la scenă deschisă.

„Un spectacol ieșit din comun, așezat într-un firesc divin! O pre-gustare a raiului ați conceput astăzi pe scenă, unde am simțit și am respirat odată cu voi. Mă înclin!”

 „O punere in scenă extraordinară! N-am mai fost la un concert cu atâta încărcătură emoțională!”

 „Ați fost mirifici! Aș fi vrut să vă ascult glasurile de îngeri până dimineață…”

Un ansamblu de exceptie. Întradevăr un bun național. În această seară a fost un Regal oferit de Școala MADRIGAL”

Acestea sunt doar câteva dintre reacțiile postate de publicul spectator pe pagina oficială a Corului Madrigal, după cele patru reprezentații „Săptămâna Patimilor”.

Spectacolul armonizează sunetul unic al Corului Madrigal cu intervenția dramatică a tinerilor actori Corneliu Ulici și Pavel Ulici, care completează firul narativ al montării cu inserții ale unor texte sacre din Evanghelii, emblematice pentru Săptămâna Mare și Învierea Mântuitorului. De asemenea, sute de copii din corurile Programului Național Cantus Mundi cântă alături de Corul Madrigal în cadrul unor momente extrem de emoționante. Conceptul Spectacolului Extraordinar „Săptămâna Patimilor” include o scenografie cu decoruri impunătoare și un design de lumini elaborat special pentru a amplifica dramatismul și emoția transmisă publicului. Regia și scenariul Spectacolului Extraordinar de Paște „Săptămâna Patimilor” sunt semnate de Emil Pantelimon, conducerea muzicală aparține Annei Ungureanu, scenografia lui Vladimir Turturica, iar designul de lumini este creat de Alin Popa.

Spectacolul va fi disponibil pe platforma streamerse.net din 23 aprilie, ora 21:00, iar costul unui bilet de acces pentru întreaga famile este de 49 de lei, pentru 10 zile.

Partener: Opera Comică pentru Copii, streamerse.net, Europa FM

Parteneri media: AGERPRES, Agenția de cArte, Bookhub, Itsy Bitsy, Radio BUCUREȘTI, Radio France International România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RADOR, Revista Psychologies, spotmedia.ro, Zile și Nopți

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.600 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate.

După 58 de ani de activitate neîntreruptă, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, instituţie publică de concerte de importanță națională, aflată în subordinea Ministerului Culturii din România, își continuă parcursul său de diplomație culturală, fiind unul dintre cele mai longevive și apreciate ansambluri corale europene.

Din anul 2011, Corul Madrigal derulează Programul Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor din România, inițiat de maestrul Ion Marin, care reunește în prezent peste 1.680 de coruri și peste 60.000 de copii din țară și diaspora.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top