Now Reading
Echilibrul financiar = echilibru psihic: 3 soluții care aduc stabilitate financiară

Echilibrul financiar = echilibru psihic: 3 soluții care aduc stabilitate financiară

Revista Psychologies
Echilibrul financiar = echilibru psihic: 3 soluții care aduc stabilitate financiară

Unul dintre cele mai serioase și continue motive de stres ale omului modern este legat de echilibrul financiar. În replică, stabilitatea financiară aduce confort psihic și-ți permite să te concentrezi pe lucrurile cu adevărat importante. Sunt multe soluții care pot contribui la obținerea stării de bine. Aceasta aduce reziliență în fața complicațiilor și încredere în propriile forțe și sporește capacitatea de a evolua pe plan personal și profesional. 

Din multitudinea de soluții care există, am ales trei pe care le poate pune în aplicare oricine. Efectul este de lungă durată și îți conferă o stabilizare a cheltuielilor și, implicit, confort și un plus de siguranță.  

Fii autonom

Autonomia este una dintre cele mai simple modalități de a reduce costurile. Concret, asta înseamnă să faci sau să produci, prin propriile mijloace, ceea ce, în mod normal, ai cumpăra. Nu putem fi autonomi din toate punctele de vedere, ci doar acolo unde ne pricepem sau unde condițiile permit. De la parcela de legume din curte până la abilitatea de a croi și de a coase o rochie, de la puloverul pe care-l împletești singură până la capacitatea de a-ți spăla mașina, toate sunt demonstrații de autonomie, care aduc reducerea cheltuielilor.  

Tot un element care îți dă autonomie este și utilizarea unui panou solar sau a mai multor astfel de dispozitive, de diverse tipuri și capacități. Orice ai alege, acestea oferă apă caldă, energie electrică și căldură, fapt care îți va reduce substanțial costurile, pe care fie le poți redirecționa către un alt scop, fie le poți capitaliza. 

Reciclează 

Principiul reciclării, despre care se vorbește pe toate canalele media, riscă să se demonetizeze. Cu toate acestea, este aducător de mari beneficii. Principalul avantaj, în contextul ideii pe care o susținem în acest articol, este cel financiar. Reciclând, economisești, indiferent că este vorba despre o piesă de mobilier, de haine sau despre orice altceva. Pe lângă partea financiară, vei avea și satisfacția lucrului (re)făcut ori transformat și repus în valoare cu mâna ta, pe baza propriilor idei, exact așa cum vrei și cum te ghidează inspirația. 

Această mulțumire de sine este un mare câștig, care îți alimentează starea de bine și încrederea în capacitățile personale, încurajându-te să iei decizii și să le fructifici. A recicla nu este doar un bine făcut naturii, ci și un bine pe care ți-l faci ție și echilibrului tău psihic, ce se hrănește din rezultate și din satisfacția pe care ți-o oferă realizările, oricât de mici sau de mari ar fi acestea. 

Educație continuă

Ideea de educație continuă nu înseamnă că trebuie să înveți fără pauză. Educația continuă înseamnă a fi mereu la curent cu actualitatea economică, socială și politică, înseamnă să citești, să te documentezi pe unul sau mai multe domenii și să fii open mind. Legătura dintre acest principiu și stabilitatea financiară este că o minte permanent alimentată cu informații actuale va găsi soluții pentru diverse situații, oricât ar fi acestea de complicate. 

Mai mult, educația continuă, concentrată pe domeniul profesional în care activezi ori pe altele colaterale care îți plac, te face competitiv pentru a promova sau a rezolva rapid orice schimbare de carieră. Perfecționarea este și secretul succesului în activitate, dar și o cale prin care poți depăși orice dificultate, pentru că un om instruit este mereu valoros, necesar, căutat și apreciat. Consecința pozitivă este garanția stabilității financiare, chiar și în cele mai tulburi perioade. 

Acestea sunt doar trei soluții care aduc destul de rapid stabilitatea financiară și o garantează în timp. În plus, acestea alimentează pozitiv psihicul și induc o profundă stare de bine. Pe lângă acestea sunt multe altele, de la gestionarea atentă a veniturilor până la constituirea unui fond de rezervă care să acopere orice context neplăcut.  

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top