Now Reading
Cum să-ți faci rapid și eficient bagajul în ultimul moment

Cum să-ți faci rapid și eficient bagajul în ultimul moment

Revista Psychologies
cum-să-ți-faci-rapid-și-eficient-bagajul-în-ultimul-moment

Ești mereu pe fugă, iar deciziile de călătorie se întâmplă să le iei în ultimul moment. Ca să fii pregătit pentru următoarea ta excursie, delegație de serviciu sau escapadă romantică, îți prezentăm în continuare câteva sfaturi utile ca să-ți faci bagajul rapid și eficient:

Realizează o listă cu obiectele de care ai nevoie în bagaj

Grăbește-te încet spune un vechi proverb latin. Ia în considerare acest sfat când vrei să împachetezi iute în valiză tot ce ai nevoie ca să pleci cât mai repede spre aeroport, tren sau mașină. Oricât de grăbit ai fi, este important să te așezi cu calm și să faci o listă cu obiectele de care ai nevoie. Nu durează mult, doar câteva minute, dar te scutește de timp pierdut pentru o eventuală întoarcere acasă, după acte, medicamente, gadgeturi IT și alte lucruri de care ai neapărată nevoie în călătoria ta.

De exemplu, dacă ai reușit să-ți iei în ultimul moment bilete de avion online către Londra, asigură-te că ai luat cu tine pașaportul, pentru că nu mai poți călători în Marea Britanie doar cu buletinul. Ai toate detaliile necesare despre destinațiile de călătorie la aeroporturi din România și pe site-urile operatorilor aerieni, așa că informează-te ce acte ai nevoie, ca să le pui în geanta cu care pleci în voiaj.

Folosește cutii separatoare

Ca să-ți faci rapid și eficient bagajul, utilizează recipiente și benzi separatoare. Astfel vei putea organiza valiza pe zone și nu va mai trebui să revii asupra lucrurilor odată așezate în compartimentul lor. Începe cu părțile laterale și pune mai întâi obiectele grele și voluminoase.

Vei economisi atât timp, cât și spațiu, deoarece poți să grupezi lucrurile astfel încât să folosești la maximum colțurile valizei. Este ca și cum ai rezolva un puzzle sau un joc Tetris. Folosește-ți spiritul practic și vei reuși în timp record să-ți organizezi trolerul într-un mod eficient.

Pregătește o trusă de voiaj cu produse de îngrijire și cosmetice

Marile întârzieri sunt provocate de lucrurile mici, acele articole care necesită minute bune pentru a fi găsite, adunate și așezate în alte cutii, pungi sau etuiuri. Este vorba despre produsele de îngrijire, cosmetice, parfumuri, articole pentru îngrijirea părului.

Ca să nu pierzi timp prețios cu toate aceste operațiuni meticuloase, pregătește din vreme o trusă de voiaj care să conțină toate lucrurile pe care le-ai lua cu tine pentru o deplasare de câteva zile. Astfel nu te va mai lua prin surprindere o călătorie neanunțată și vei putea împacheta mult mai rapid bagajul.

Pune în bagaj articole de îmbrăcăminte versatile

Când ești pe grabă poți omite detalii despre ținutele vestimentare de care vei avea nevoie în călătorie. Poate că nici nu ai toate informațiile în legătură cu activitățile pe care le vei face după sosirea la destinație. Ca să nu pierzi timp încercând să alegi outfituri și accesorii, pune în bagaj articole de îmbrăcăminte versatile, cu ajutorul cărora să faci față unor situații diverse, ce necesită un stil casual, office casual, smart casual sau elegant.

Ia cu tine un troler și un bagaj de mână

Nu pleca doar cu o singură valiză. Se poate întâmpla să-ți amintești în ultimul moment despre un act oficial, un medicament, un obiect de îmbrăcăminte sau un dispozitiv electronic. Ca să nu fie nevoie să desfaci tot bagajul, ia cu tine și un mic bagaj de mână, unde să pui lucrurile rămase pe dinafară. Poate faci cumpărături în aeroport sau la gară, înainte de plecare, și le pui în geanta pe care o ai cu tine, pe lângă troler.

Ia în considerare aceste sfaturi și vei reuși să-ți faci bagajul în ultimul moment, într-un mod rapid și eficient.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top