Now Reading
Top 10 cele mai frumoase plaje din Europa

Top 10 cele mai frumoase plaje din Europa

Revista Psychologies
top-10-cele-mai-frumoase-plaje-din-europa

Vacanțele la mal de mare sau de ocean reprezintă cele mai bune metode de relaxare și odihnă activă, cu plimbări, sporturi nautice și excursii în zone pitorești. Iată care sunt cele mai frumoase plaje din Europa, pe care să le încercați în următorul concediu estival:

Praia da Marinha din Algarve, Portugalia 

În sudul Portugaliei se află unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, grupate de-a lungul țărmului atlantic din regiunea Algarve. Printre ele se numără și Praia da Marinha, de la Lagoa, o zonă mirifică, cu stânci albe, ce au forme stranii, fascinante.

Plaja Kavalikefta, din Insula Lefkada, Grecia

Litoralul grecesc la superlativ, această plajă de pe litoralul Mării Ionice este preferată de familii cu copii, datorită peisajului mirific, cu ape turcoaz și nisip fin de culoare  albă. Croaziere, sporturi nautice, cure heliomarine – toate acestea sunt disponibile la Kavalikefta, una dintre cele mai frumoase plaje din Europa.

Plaja Navagio din Insula Zakynthos, Grecia

Perla litoralului ionic, Zakynthos impresionează prin plajele sale spectaculoase, dintre care cea mai cunoscută este Navagio, cu apele sale albastre, nisipul alb-rozaliu și stâncile semețe, ce par un decor de film SF.

Plaja Zlatni Rat din Bol, Croația

Litoralul Mării Adriatice este spectaculos, iar Croația se numără printre țările cu cele mai frumoase plaje din Europa. Cea mai cunoscută este Zlatni Rat, raiul iubitorilor de windsurfing, o plajă cu formă ciudată, peninsulară și un peisaj natural de vis.

Plaja Sveti Stefan din Budva, Muntenegru

Printre cele mai interesante țări de la Mediterană, Muntenegru înseamnă stânci, mare, păduri, și multe atracții turistice. Printre acestea se numără plajele din Budva și Bar, cea mai cunoscută dintre ele fiind Sveti Stefan, plaja regală ce impresionează prin peisajele sale pitorești, de pe insula unde casele parcă răsar din mare.

Plaja Nissi din Ayia Napa, Cipru

Insula Afroditei este un loc minunat din inima Mediteranei, iar plajele sale cu nisip fin și vegetație luxuriantă sunt printre preferatele turiștilor. Dintre acestea, Nissi este faimoasă pentru sporturi nautice și distracție non-stop, la taverne pescărești, beach baruri, cluburi și terase.

Plaja din Antibes-Juan-les-Pins, pe Coasta de Azur, în Franța

Coasta de Azur este celebră printre amatorii de vacanțe, iar Antibes este unul dintre locurile care merită vizitate pentru frumusețea peisajelor. Marea Mediterană și Munții Alpi se întâlnesc într-un cadru natural feeric, iar luxul este la el acasă în această zonă cochetă, cu atracții turistice diverse.

Plaja Monterosso al Mare din regiunea Cinque Terre în Italia

O stațiune modernă, căutată de turiști pentru plaja cu nisip fin, Monterosso al Mare este perla regiunii Cinque Terre de pe riviera italiană. Însoțită de farmecul orășelelor de coastă, atmosfera acestui loc de vacanță este perfectă pentru sejururi relaxante, într-un cadru natural de vis.

Plaja Ramla il-Hamra, din Insula Gozo, Malta

Pe primele locuri în topul cu destinații populare din Europa, Malta are, pe lângă stânci spectaculoase, monumente străvechi și o arhitectură unică, surprinzătoare plaje, ascunse printre malurile înalte. Dintre ele cea mai cunoscută este Ramla il-Hamra, din Insula Gozo, cu nisip roșiatic si apă cristalină. Merită luate bilete de avion spre Malta, pentru a hoinări prin aceste locuri inedite din Mediterana, amintite și în scrierile lui Homer.

Playa de las Teresitas din Insula Tenerife, Spania

Din topul celor mai frumoase plaje din Europa nu putea să lipească Tenerife, insula vulcanică cu peisaje spectaculoase și zone de coastă perfecte pentru băi de soare, sporturi nautice și aventuri în largul oceanului Atlantic. Playa de las Teresitas din Santa Cruz de Tenerife impresionează prin nisipul său auriu și vegetația exotică.

Alegeți destinațiile preferate și petreceți o vacanță de vis pe cele mai frumoase plaje din Europa, uimitoare în orice anotimp!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top