Now Reading
Violoncelistul Octavian Alin Lup este unul din cei sase castigatori ai Etapei a II-a a Sectiunii de Violoncel din cadrul Concursului Enescu

Violoncelistul Octavian Alin Lup este unul din cei sase castigatori ai Etapei a II-a a Sectiunii de Violoncel din cadrul Concursului Enescu

Revista Psychologies

Alaturi de Octavian Alin Lup, doi tineri artisti din Statele Unite ale Americii, unul din Bulgaria, unul din Italia si unul din Coreea de Sud sunt castigatorii Etapei a II-a a Sectiunii de Violoncel a Concursului International „George Enescu”.

Etapa a II-a a Concursului International „George Enescu”, sectiunea violoncel, s-a desfasurat in zilele de 16 si 17 septembrie, la Ateneul Roman. Concurentii calificati pentru Etapa a II-a a Concursului sunt: Octavian Alin Lup (Romania), Sarah Rommel  (Statele Unite ale Americii), Atanas Krastev (Bulgaria), Tony Rymmer (Statele Unite ale Americii), Paolo Bonomini (Italia) si Eun–Sun Hong  (Coreea de Sud).

Violoncelistul Octavian Alin Lup, in varsta de 27 de ani este absolvent al Liceului de Muzica din Cluj si al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, la clasa profesorului Marin Cazacu. A sustinut numeroase concerte si recitaluri atat in tara cat si in strainatate – Maroc, Austria, Elvetia, Israel, Olanda, Franta, Ungaria, Spania.

In anul 2012, a fost selectat sa participe ca membru activ la master-class-urile organizate de una dintre cele mai prestigioase institutii muzicale din lume, Kronberg Academy.  In Semifinala, violoncelistul roman va interpreta pentru public inclusiv o lucrare a compozitorului George Enescu – Sonata in fa minor (opus postum).

Semifinala sectiunii de violoncel se va desfasura pe 19 septembrie, iar finala Concursului, cu participarea extraordinara a Orchestrei Filarmonicii George Enescu, va avea loc pe 21 septembrie, de la ora 19.00, in Sala Mare a Ateneului Roman. Programul poate fi consultat pe site-ul Festivalului si Concursului Enescu, accesand acest link.

Semifinalele sectiunilor de Violoncel si Pian, precum si Galele Finale din cadrul Concursului Enescu vor fi transmise in direct pe site-ul http://festivalenescu.ro.

Incepand cu 16 septembrie, toate evenimentele din cadrul Concursului vor putea fi urmarite in timp real si pe un ecran amplasat in fata Ateneului Roman.

 

Foto: Cellist playing classical music

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top