Now Reading
Violonista Alissa Margulis urca pe scena Festivalului Enescu sub bagheta dirijorului roman Cristian Lupes

Violonista Alissa Margulis urca pe scena Festivalului Enescu sub bagheta dirijorului roman Cristian Lupes

Revista Psychologies

Pe 14 septembrie 2013, Festivalul “George Enescu” propune publicului o alaturare inedita: una dintre cele mai bine cotate violoniste germane de origine rusa ale momentului va concerta la Bucuresti alaturi de Orchestre National d’Ile-de-France sub bagheta talentatului dirijor roman Cristian Lupes.

 

Programul zilei de 14 septembrie 2013

Apreciata pentru stilul sau “expresiv si puternic emotional”, violonista Alissa Margulis va urca pe scena Ateneului Roman pe 14 septembrie, de la ora 17.00, pentru a interpreta concertul Nr. 2 pentru vioara si orchestra de Béla Bartók, una dintre cele mai dificile, dar si cele mai frumoase partituri compuse vreodata.

Alissa Margulis, care a concertat in cele mai prestigioase institutii din lume – Palais des Beaux Arts din Burxelles, Vienna Musikverein si Saint Petersburg Philharmonic Hall – va concerta la Bucuresti alaturi de Orchestre National d’Ile-de-France, sub bagheta lui Cristian Lupes.

Unul dintre cei mai apreciati dirijori ai generatiei sale, Cristian Lupes s-a perfectionat ca dirijor la Universität fur Musik und Darstelle Kunst Wien, cu profesorii Vladimir Kiradjiev si Mark Stringer. De asemenea, a urmat un stagiu ca dirijor asistent al maestrului Marek Janovski intr-un proiect gigant (10 opere de Wagner cu Rundfunk- Sinfonieorchester Berlin). Lupes a debutat in strainatate la pupitrul Filarmonicii Berna din Elvetia.

Concertul va avea loc cu casa inchisa, insa il puteti urmari, in transmisie live la cinema, o premiera in istoria Festivalului. Bilete sunt disponibile pe siteul Grand Cinema Digiplex.

 

Simfonia a III-a de George Enescu in interpretarea magistrala a celebrei London Philharmonic Orchestra

De la ora 19.30, pe scena Salii Mari a Palatului, Festivalul “George Enescu” aduce publicului una dintre cele mai iubite orchestre din lume: London Philharmonic Orchestra. Alaturi de Corul Academic Radio (cu Dan Mihai Goia la pupitru), celebra orchestra va fi dirijata de Vladimir Jurowski, absolvent al Conservatorului de la Moscova si un dirijor subtil, care pretuieste emotia.

Aclamat pentru interpretarile sale din Stravinsky, Vladimir Jurowski este cunoscut si pentru colaborarea cu frumoasa pianista Helene Grimaud, de asemenea una dintre prezentele constante in ultimele editii ale Festivalului. Publicul va putea asculta Simfonia a III-a a maestrului George Enescu, in interpretarea magistrala a London Philharmonic Orchestra.

Cu fiecare editie, Festivalul “George Enescu” isi propune sa aduca in lumina noi interpretari ale lucrarilor singurului compozitor roman care a intrat in patrimoniul universal sub marca unora dintre cele mai mari orchestre ale lumii.

Acest concert va avea loc cu casa inchisa, insa il puteti urmari in transmisie live, in sala de cinema, la Grand Cinema Digiplex.

Un regal de Mozart puteti asculta la Ateneul Roman, de la 22.30, in interpretarea lui Chiristian Zacharias, pianist si dirijor indragit de publicul roman si prezent cu regularitate in editiile Festivalului.

Biletele in sala de spectacol sunt epuizate, insa puteti urmari interpretarea in transmisie live, la Grand Cinema Digiplex.

De asemenea, publicul se va putea bucura de un concert cu intrarea libera: Altengerb Trio Wien va interpreta lucrari de Sostakovici, Enescu si Ravel la Sala Mica a Palatului, de la ora 11.00, in cadrul seriei Muzica Secolului XXI/Enescu si contemporanii sai.

Pentru programul complet accesati site-ul Festivalului: http://festivalenescu.ro/calendar/events

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top