Now Reading
Doina Rusti – Confesiune

Doina Rusti – Confesiune

Revista Psychologies

Doina Rusti, scriitoare
Romanul meu „Patru barbati plus Aurelius” porneste de la o scurta intalnire cu un pisoi rauvoitor. Iar orice privire ostila trezeste vinovatiile stravechi si nimic mai mult nu intretine o poveste ca o vinovatie nemuritoare. Mai ales cand este vorba despre o intamplare, lasata sa dospeasca in subsolurile neventilate ale creierului.

Licia, personajul povestitor din roman, a pierdut gustul dar nu si sensul literaturii. Dar in timp ce cartile se ofilesc, aruncate la tomberon, ia nastere o poveste care nu mai are nevoie de hartie. „Inevitabilii” din viata Liciei, barbatii amagitori, seducatori si nestatornici, barbatii care rup inimile, se transforma cu timpul, contopindu-se cu o vinovatie veche si neglijata.

Aceasta aventura, in care se amalgameaza crime, sentimentalisme dantelate, plus un pisoi detestat si iubit, inlocuieste treptat paginile unui roman clasic. Devastata de realitatile ei plasmuitoare, Licia trece pe nesimtite din fotoliul cititorului in locul aureolat al eroului de carte. Si am convingerea ca acesta este rolul actual al literaturii.

Doina Rusti

Citeste:

Patru barbati plus Aurelius, Doina Rusti, Editura Polirom

Patru barbati plus Aurelius
de Doina Rusti

Editura Polirom

Citeste un fragment din roman.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top