Now Reading
Ai grijă de liniștea ta interioară!

Ai grijă de liniștea ta interioară!

diana-pirje
ai-grijă-de-liniștea-ta-interioară

Unul dintre cele mai importante aspecte din viața noastră este acela legat de liniștea interioară. Ea este foarte importantă pentru o armonie și o împlinire în viața de zi cu zi. Trebuie însă să recunoaștem că zilnic ne stresăm pentru diferite situații, probleme, persoane din jurul nostru sau de la locul de muncă… iar tot acest stres ne face să ne pierdem liniștea interioară.

Responsabilitățile și grijile, de asemenea, ne fură acest sentiment minunat de liniște. Oamenii înțelepți știu că nu ai de ce să te stresezi pentru ceea ce nu poți controla. Poți controla vremea, viitorul sau reacțiile celor din jur? Nu.

Poți doar controla reacțiile tale la ceea ce ți se întâmplă. Cu alte cuvinte, interiorul tău.

Adevărata înțelepciune este aceea de a înțelege că doar interiorul tău este cel pe care îl poți controla. În acest fel, vei reuși să îți păstrezi calmul, seninătatea și liniștea interioară.

Puterea interioară vine din liniște. Ai observat că atunci când ești agitat, ești dezorientat și nu te poți aduna? Energia ta se risipește în toate părțile. În schimb, atunci când te liniștești și te așezi, energia ta se adună și capeți alte puteri. Ar fi bine să adopți această atitudine pentru binele tău.

Pe termen lung, doar atitudinea ta va fi cea care te va ajuta cu adevărat. Și anume, liniștea și fericirea ta. Imaginează-ți că în fiecare minut se întâmplă în lume atâtea lucruri pe care nu le putem controla…

Cum ar fi să ne stresăm la fiecare pas pentru lucruri care nu țin de noi? Cu siguranță ne-am consuma și ne-am pierde. Inteligența emoțională este cuvântul cheie atunci când vine vorba de fericirea noastră. Oamenii inteligenți emoțional știu că fericirea vine din interiorul lor, din alegerile conștiente și asumate; ei știu, de asemenea, că liniștea interioară e importantă în tot ceea ce înseamnă echilibrul emoțional și relațiile inter-personale. Persoanele care știu să își controleze emoțiile, care au un anumit calm interior știu să comunice asertiv și eficient.

Toți oamenii se plâng de catastrofele și dezastrele care au loc la nivel mondial.

Însă, vestea bună e aceea că prin pacea din interiorul nostru putem aduce pace și în lume. Lumea e creată de fiecare dintre noi. Toți ne aducem aportul în această lume prin energia noastră. Energia pozitivă o creăm prin gândurile noastre. Spune-mi cum gândești ca să-ți spun cum trăiești. Corectându-ți gândirea și atitudinea vei reuși să fii mult mai conștient de tine și de ceea ce e bine pentru tine. Limitările, fricile… toate sunt doar în mintea ta. Dacă le analizezi bine, ai să îți dai seama că nu au un fond real. Pur și simplu tu le-ai creat ori poate s-au întipărit în mintea ta datorită unor experiențe negative. Însă secretul este ca tu să fii stăpânul minții tale și nu invers. Ori de câte ori simți că lucrurile îți scapă de sub control și ai tendința să te pierzi, oprește-te și întreabă-te:

Cine sunt eu și încotro mă îndrept?

Care sunt dorințele mele adevărate și autentice?

Care sunt resursele mele interioare prin care să îmi pot îndeplini aceste dorințe și obiective?

Din experiența mea ca și psiholog, doar oamenii care și-au dobândit pacea și liniștea interioară sunt cei mai echilibrați, liniștiți, care își creează cele mai armonioase relații! Și, de asemenea, sunt aceia care își ating cel mai ușor obiectivele, deoarece devin eficienți.

Ia-ți timp pentru tine și relaxează-te. Ori de câte ori simți că lucrurile scapă de sub control, ia o pauză. Nu ești la maraton. Una dintre cele mai importante lecții de viață pentru mine a fost aceea de a învăța să iubesc călătoria și nu doar să ajung la destinație cu orice preț.

Învață să nu mai iei lucrurile la modul personal. Foarte mult timp am făcut asta și ce-i drept, am suferit enorm. Oamenii au propriile percepții și viziuni despre viață, cu care nu trebuie să fii musai de acord. De aceea e important să te cunoști pe tine, să știi ce vrei de la viață și de la tine însuți. În acest fel, nu te vei mai destabiliza așa ușor.

Și nu în ultimul rând, învață să te detașezi de ceea ce este în exterior. Tot ceea ce există în exterior, este ca și decor, iar decorul se poate schimba oricând. Însă tu rămâi același. De aceea e atât de important să te prețuiești pe tine în orice moment și șa fii focusat pe deplin la dorințele tale.

Sunt sigură că și tu poți ajunge în acest punct. Lasă deoparte lucrurile mărunte și pentru cele pe care nu le poți controla. Ele vor exista mereu în preajma ta și vor fi ca și obstacole. Focusează-te pe tine în orice moment. Doar tu poți crea magie în viața ta!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top