Now Reading
Calitate, nu cantitate

Calitate, nu cantitate

diana-pirje
calitate-nu-cantitate

Am decis să scriu acest articol deoarece este o temă sensibilă care ne pune pe gânduri nu de puține ori.

În mentalitatea bunicilor și chiar și a părinților noștri, munca se măsura în timp. Muncești un anumit număr de ore, primești o anumită sumă de bani. Cu alte cuvinte, ești plătit pentru orele pe care le muncești. Între timp, lucrurile s-au schimbat și trebuie să recunoaștem că din ce în ce mai mult se pune accentul pe calitate. Contează mult calitatea pe care o oferi în tot ceea ce faci. În munca ta, în interacțiunile tale, în tot ceea ce presupune produse sau servicii. Calitatea înseamnă energie și valoare. Cu cât investești mai mult în tine și te dezvolți personal, cu atât vei deveni tu însuți un produs de calitate și îți vei putea vinde serviciile și produsele la prețul pe care îl consideri corect pentru tine. Doar tu stabilesti prețul tău. Tocmai de aceea, e foarte important să îți cunoști abilitățile și să știi care este prețul și valoarea ta. Definindu-ți propria calitate, vei ști cum anume să te raportezi la tine. Și de asemenea, vei ști și cum anume să îi faci pe ceilalți să se raporteze la tine.

Odată ce înveți să te respecți, vei vedea că vei aprecia mult mai mult calitatea decât cantitatea. Nu vei mai alerga după tot ce este ieftin sau la reducere, nu vei mai alerga după oameni, ci vei învăța să selectezi doar ceea ce ți se potrivește și ce rezonează cu tine cu adevărat! Marele adevăr este acela că tot ceea ce are legătură cu cantitatea înseamnă risipă. Ai observat că puține din lucrurile ieftine ți-au folosit cu adevărat sau au fost durabile? Majoritatea cu siguranță nu au reprezentat o investiție.

Însă lucrurile calitative cu siguranță au altă valoare și însemnătate pentru tine. Ele sunt o investiție și cu siguranță te raportezi altfel la ele. Le prețuiești, ai grijă de ele și dacă nu le-ai mai avea, ai simți lipsa lor.

Pe măsură ce nivelul tău energetic crește, vei fi tot mai atras de lucrurile calitative și le vei aprecia cu adevărat. Mâncare de calitate, haine de calitate, un vin de calitate, prieteni de calitate… nu te vei mai mulțumi cu puțin și vei înțelege că această calitate este mult mai valoroasă decât cantitatea. Puțin, dar bun.

Marele secret este acela că principalul focus trebuie să fie la tine însuți. E important ca tu să devii un produs calitativ de care să fii mândru, să simți că tot ceea ce oferi este valoare și calitate, și astfel îți vei crea un stil de viață care să te definească.

Adesea, ne lăsăm limitați de ceea ce am auzit acasă sau în societate, vorbe precum: „Noi nu ne permitem un astfel de lux”, „Nu vei putea atinge acel nivel”, „Acestea și le permit doar oamenii bogați”, etc. Ne însușim aceste „adevăruri” și nici măcar nu vom încerca să tindem către un nivel mai sus, deoarece convingerea noastră e aceea ce că nu putem, că e prea greu, prea complicat, etc.

Nimic nu este greu dacă tu ai convingerea că poți. Îți recomand să faci o listă cu toate dorințele tale, cu obiectivele și idealurile tale cele mai mărețe. Scrie fără să te limitezi. Acum ești doar tu cu hârtia în față. Iar apoi, gândește-te care sunt calitățile de care ai nevoie pentru a te apropia de aceste scopuri și a le atrage. Cum trebuie să devii? Ce altă atitudine poți adopta?

Fă un mic brainstorming până vei simți că ai mai multă claritate în minte. Calitatea înseamnă un stil de viață pe care îl alegi conștient, prin deciziile tale.

De asemenea, nu trebuie să faci ceea ce fac toți ceilalți. E important să alegi ceea ce e bine pentru tine, să-ți definești un stil propriu pe care să îl crești ca și cum ar fi copilul tău. Cu alte cuvinte, să știi ceea ce vrei și să-ti hrănești aceste dorințe.

Așadar, ce alegi pentru tine?

Ești gata să te ridici la următorul nivel în viața ta?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top