Now Reading
Mobilierul de grădină ideal? Pariez pe cel din ratan!

Mobilierul de grădină ideal? Pariez pe cel din ratan!

Revista Psychologies
mobilierul-de-grădină-ideal-pariez-pe-cel-din-ratan

Căutați mobilier de grădină confortabil și rezistent? Încercați mobilierul din ratan. Îl puteți achizitiona atât în varianta naturală, cât și în cea artificială, care poate rezista și la condiții exterioare dure.

În grădină merită sa achiziționați scaune confortabile. Puteți să vă creați propriul colț de relaxare pe terasă, sub o pergolă acoperită sau pur și simplu la umbră, sub un copac. Există seturi de mobilier pentru grădină din care puteți alege, dar nimic nu vă împiedică să vă creați o zonă de relaxare personală, exact așa cum vă place. Principalul lucru este să alegeți mobilierul care este potrivit pentru utilizarea în aer liber. Mobilierul de grădină din ratan este unul dintre cele mai potrivite pentru exterior. Așadar, căutați și alegeți modelul dumneavoastră preferat și învățați cum să îl îngrijiți în mod corespunzător, astfel încât să dureze cât mai mult timp.

Ratan natural vs. ratan artificial

Care este diferența dintre ratanul natural și cel artificial? Cea mai mare diferență este durabilitatea. În timp ce materialul natural are nevoie de îngrijire regulată, ratanul sintetic este mult mai rezistent. Ratanul artificial poate rezista la condiții meteorologice dure, inclusiv la ploaie și temperaturi scăzute, și este, de asemenea, rezistent la razele UV, astfel încât nu se va decolora nici după mai multe sezoane de expunere la soare. Faptul că nu crapă și nu se agață de haine este, de asemenea, o caracteristică plăcută. În plus, este disponibil într-o gamă de culori, de la alb la maro și negru, astfel încât este ușor să alegeți o nuanță care să se potrivească cu restul mobilierului de grădină.

Ratanul natural este apreciat în special de cei cărora nu le plac materialele artificiale. Acest material hipoalergenic provine din lianele unui palmier tropical și este prelucrat ulterior în forma dorită după uscare. Mobilierul din ratan este foarte ușor și relativ durabil. Dar este totuși un material natural care nu durează la fel de mult ca cele artificiale. De aceea, nu-l puteți lăsa afară în ploaie pentru perioade lungi de timp și este mai bine să îl țineți sub o pergolă acoperită sau pe o terasă unde nu va fi expusă direct la umezeală.

ratan-natural-vs-ratan-artificial
Sursă imagine: Photographee.eu/ Shutterstock.com

Ce fel de mobilier ar trebui să achiziționați?

Atât ratanul natural, cât și cel artificial pot fi transformate în aproape orice formă. De aceea, veți găsi pe piață tot felul de modele, de la fotolii, la mese și scaune, până la șezlonguri confortabile. Dacă doriți să vă asigurați că piesele individuale se potrivesc între ele, alegeți un set gata făcut. Dacă vă doriți ceva mai deosebit vă recomandăm un balansoar suspendat sau un leagăn care vă invită să vă relaxați.

ce-fel-de-mobilier-ar-trebui-sa-achizitionati
Sursă imagine: Photographee.eu/ Shutterstock.com
accesorii-pentru-scaune-din-ratan
Sursă imagine: brizmaker/ Shutterstock.com

Accesorii pentru scaune din ratan

Pernele sunt cu siguranța baza, pentru a avea un scaun confortabil. Dar nu ezitați să ridicați nivelul zonei de relaxare la un nivel superior prin asortarea mobilierului cu alte accesorii sau coșuri practice. Dacă sunteți un fan al florilor ornamentale, vă recomandăm, de asemenea, ghivece din ratan, care arată bine pe orice terasă.

Cum să îngrijești ratanul pentru a rezista mult timp

Atunci când îngrijiți mobilierul din ratan, trebuie să țineți cont dacă este vorba de ratan natural sau de ratan artificial. În timp ce răchita artificială poate fi ștearsă cu o cârpă și gata, versiunea naturală necesită ceva mai multă grijă.

Cel mai important aspect pentru o utilizare pe termen lung este să nu lăsați mobilierul afară pe tot parcursul anului. Vă recomandăm să protejați mobilierul de ploile prelungite cu o prelată. De asemenea, îi puteți prelungi considerabil durata de viață cu un lac adecvat. Dacă vedeți că lacul începe să se desprindă, este timpul să aplicați un nou strat.

cum-sa-ingrijesti-ratanul-pentru-a-rezista-mult-timp
Sursă imagine: Ralf Geithe/ Shutterstock.com

Curățarea mobilierului din ratan se face cu o cârpă uscată sau cu o cârpă umedă cu puțin detergent, este cea mai bună soluție. În cazul petelor rezistente puteți folosi apă rece și detergent, dar în acest caz, lăsați mobila să se usuce bine. De asemenea, ratanul artificial poate fi spălat cu ușurință cu un furtun de grădină.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top