Now Reading
Yoga: relaxare, atentie, concentrare

Yoga: relaxare, atentie, concentrare

Andreea Raicu nu este doar o femeie eleganta si simpatica, ci si o persoana interesata  de tot ce poate fi sanatos mintii si corpului. Am intalnit-o la o sedinta de yoga, alaturi de profesorul ei, Avi.

 

Psychologies: De ce yoga? Ce minte trebuie sa ai ca sa faci yoga?

Andreea Raicu: Mult mai linistita… Cand am venit si am avut prima intalnire cu Avi, m-a intrebat: ce iti doresti de la yoga? De ce vrei sa faci yoga? Sa te conectezi la tine sau sa faci sport? Si i-am zis: sa ma conectez la mine. A zis OK, asta e raspunsul potrivit, atunci ai ajuns in locul potrivit.

Yoga este calea catre meditatie, numai ca eu am inceput cu meditatia si apoi am trecut la yoga. Sunt momente cand nu reusesc sa meditez sau sa fac sport, dar orele de yoga ma ajuta sa le fac pe amandoua.

Yoga nu este un sport pe care sa-l faci ca sa arati bine, ci actioneaza ca o stiinta, ca un mod de viata in care tu insuti esti omul de stiinta, cercetatorul propriei vieti.

Te ajuta sa ajungi la un echilibru extraordinar cu tine insuti. Ma bucur ca Avi preda yoga traditionala, cea autentica, ce uneste cele trei aspecte esentiale ale vietii umane: fizic, mental si emotional.

Sunt fericita ca am descoperit un om ca Avi care nu preda yoga ca pe un sport, cum se intampla in cele mai multe cluburi in Bucuresti, ci pune  accent pe conexiunea intre minte si corp, care se realizeaza cu ajutorul respiratiei.

Pentru ca nu facem yoga ca sa aratam bine, ci facem yoga pentru a ne conecta la noi insine. Devii echilibrat si, implicit, sa arati si bine.

Atat pe site, prin cadrul conferintelor mele motivationale, cat si prin canalul de youtube, vreau sa impartasesc oamenilor lucrurile pe care eu le testez, care mie imi fac bine si imi schimba perspectiva asupra lucrurilor.

Ma bucura sa vad ca la conferintele mele motivationale apetitul oamenilor este foarte mare pentru dezvoltare personala si pentru dezvoltare spirituala. Oamenii incep sa fie in contact cu ei si isi dau seama ca trebuie sa faca o schimbare.

 

De ce vin ei la aceste conferinte si in special la yoga. Ce crezi ca vor sa afle?

A.R.: Cred ca linistea… vor sa se regaseasca. Cauta solutii, sa aiba o viata mai simpla si mai frumoasa, si mai echilibrata, pentru ca imi dau seama din intrebarile pe care le pun. E clar ca ei nu mai vin ca sa ma vada pe mine, Raicu, de la televizor.

E clar un public al revistei www.andreearaicu.ro, care nu se uita ca sa vada vedete sau nu stiu ce cura de slabire, ci sa vada cum pot sa isi imbunatateasca stilul de viata. La conferinte, pun un anumit tip de intrebari, care ma face sa inteleg ca ei sunt acolo ca sa invete ceva.

Sunt din multe categorii. Ii intreb: faceti yoga? Faceti meditatie? Ce carti cititi? Lucreaza in banci, in multinationale sunt si profesori, lucreaza si in ministere. Sunt oameni care vin cu genti Chanel si sunt si oameni care strang banii ca sa vina la conferinta.

Pentru mine, este important sa aduc cumva plus valoare oamenilor si sa ma motiveze si pe mine. Pe canalul meu de youtube, fac interviuri cu diversi specialisti din diverse zone: nutritie, sport, dermatologie; cu medici, cu tot felul de specialisti din cat mai multe domenii: business coaching, life coaching; e si o zona cu interviurile cu mine, este si zona de bucatarie, unde fac retete sanatoase, pe care oamenii le pot gati acasa; sunt si capsulele de sport.

Cumva, sa vina in ajutorul oamenilor, sa isi gaseasca raspunsurile la intrebari. Sunt tot felul de probleme. Toate interviurile si toate lucrurile pe care noi le discutam in aceste materiale, pornesc de la niste intrebari ale lor sau de la niste probleme general valabile.

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top