Now Reading
Nu îmi pare rău că părinții mei au divorțat. Decât scandaluri zilnic, mai bine două familii care mă iubesc…

Nu îmi pare rău că părinții mei au divorțat. Decât scandaluri zilnic, mai bine două familii care mă iubesc…

Avatar photo

„Părinții mei au divorțat când aveam șase ani, dar viața mea nu a fost cea a unei familii destrămate. Deși s-au separat, au rămas buni prieteni, la fel de prezenți și implicați în viața mea. Da, nu a fost simplă discuția de atunci, în care tata mi-a explicat că mă iubește mult de tot, dar că el va locui în altă parte, unde voi fi mereu bine primită.

Că voi avea două camere ale mele, una acasă la mama și una la el. Că ne vom vedea zilnic, chiar dacă nu mă va pupa în fiecare seară înainte de culcare. Dar a funcționat.

Cumva, au găsit o cale să mă simt iubită și protejată în continuare. Câțiva ani mai târziu, amândoi s-au recăsătorit. Chiar le-am spus că au avut fiecare de două ori noroc în viață.

Citește și:

Iubitul meu m-a acuzat că mă iubesc mai mult pe mine. Mie așa mi se pare normal…

După divorț mama îmi făcea scandal de ce îl caut pe tata, iar tata se supăra că nu îl sun. Eu aveam 10 ani.

O dată, că s-au găsit unul pe altul, apoi când și-au găsit noii parteneri. Am o mamă vitregă care mă iubește și un tată vitreg care îmi este cel mai bun prieten.

Faptul că sunt toți patru deschiși la minte și extrem de relaxați, cred că a ajutat. Sunt ca o gașcă de patru prieteni care au decis să crească un copil.

Știu, pare haos, dar vă jur că este cea mai frumoasă familie. Iar eu am parte de iubire de peste tot. A, desigur, au existat și tensiuni. Și conflicte. Mai ales privind «ce e mai bine pentru mine».

Partea bună este că mereu au ținut cont și de ce-mi doresc eu. Dezavantajul? Cred că m-au răsfățat cam mult. Când ai atâția oameni în jur care te privesc ca pe o prințesă, există riscul să crezi că ești una.

Totuși, nu aș vrea să exagerez. De la tata am învățat să fiu sigură pe mine și să am o imagine de sine bună. De la mama, să fiu sensibilă și receptivă în fața artelor.

De la tatăl vitreg, să joc fotbal și să fac mult sport. De la mama vitregă, să dau dovadă de bunătate, să iubesc animalele și să îmi păstrez calmul. Iar ei au învățat de la mine că nu trebuie să fie perfecți ca să îi iubesc. Sau ca să fiu fericită cu ei.“

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top