Now Reading
O minte liniștită înseamnă o viață liniștită

O minte liniștită înseamnă o viață liniștită

andreea-elena-iorgu
o-minte-liniștită-înseamnă-o-viață-liniștită

Bolile neurologice și tulburările psihice și de comportament sunt probleme din ce în ce mai des întâlnite în societatea noastră. Incidența bolilor neurologice este într-o creștere îngrijorătoare. Acestea fie au cauze genetice, fie se datorează alimentației sărace în nutrienți, însă bogate în aditivi, conservanți, zaharuri etc. Fie este cauza unor schimbări bruște și nefaste în viața persoanei, ori sunt cauza îmbătrânirii individului asociată cu boli degenerative.

Sistemul nervos este o componentă foarte complexă și importantă a organismului, controlează mușchii, monitorizează organele, primește și prelucrează informațiile și inițiază acțiuni. Sistemul nervos este responsabil pentru menținerea echilibrul intern al corpului.

Bolile neurologice sunt afecțiuni ale sistemul nervos. Atunci când unul dintre componentele sistemului nervos nu mai funcționează cum trebuie, pot apărea tulburări de vedere, de vorbire, tulburări motorii sau cognitive. De asemenea, memoria și simțurile pot fi afectate de bolile neurologice.

Stresul este un factor determinant în apariția tulburărilor neurologice. Stresul este un fenomen întâlnit zi de zi în viața noastră. Fenomenul de stres declanșează în organism o serie de procese, pentru ca individul să poată depăși situațiile tensionate, producându-se astfel suprasolicitarea organsimului. Astfel, treptat, acest fenomen ne poate îmbolnăvi.

Simptomele tulburărilor neurologice

Durerile de cap – durerile de cap severe și recurente, mai ales însoțite de greață, vărsături și sensibilitate la lumină sau sunet.

Amețeală – se poate manifesta ca o incapacitate de menținere a echilibrului sau ca o stare de vertij, când pacientul are senzația că toate obiectele se rotesc, acestea pot fi și simptome ale unor stări de oboseală, de stres și de anxietate pronunțată.

Probleme de somn – insomnia, trezitul în miez de noapte sau dificultatea de a adormi poate fi tot cauza stresului cotidian, aceste tulburări de somn pot influența circulația sângelui, activitățile intelectuale, gândirea, memoria etc.

Stările de confuzie și problemele de memorie – sunt tulburări cognitive, care produc afectarea învățării, orientării, judecății și a memoriei. Unele dintre acestea pot ascunde boli grave precum Alzheimer, dar pot fi și urmare a unui traumatism, a unei infecții, a deliriumului, a demenței etc.

Slăbiciunea accentuată și problemele de mișcare sunt condiții care afectează calitatea vieții și care trebuiesc remediate. Starea de slăbiciune nu este același lucru cu oboseala, ci se referă la necesitatea unei mobilizări mai mari pentru a realiza cele mai simple sarcini (mișcarea membrelor, spre exemplu). Tremuratul este, de asemenea, simptomul unor afecțiuni ale sistemului nervos (boala Parkinson).

Principalele fenomene resimțite de pacient înainte să se instaleze propriu-zis o boală neurologică sunt stresul însoțit de stări de oboseală fizică, psihică, tulburări de somn, irascibilitate și stări de nervozitate.

Stările de nervozitate nu iartă pe nimeni. Anxietatea, stresul, neliniștea și insomnia sunt simțite de toți oamenii, însă persoanele vârstnice le fac față mai greu. Nu fiecare persoană reacționează la fel în situațiile stresante. Unele persoane pot fi tăcute și se pot retrage în tristețe, altele se manifestă agresiv. În cazul vârstnicilor care suferă de afecțiuni degenerative ale creierului, reacția agresivă este mai des întâlnită.

Nervozitatea poate fi declanșată de diverși factori. Ea poate fi asociată cu diverse tulburări psihice, abuz de substanțe, boli cronice sau efecte secundare ale unor medicamente utilizate.

Dintre cele mai întâlnite cauze se pot menționa: depresia, tulburările de anxietate, demența, tumorile cerebrale, accidentul vascular cerebral, bolile acute sau cronice.

Cum se manifestă nervozitatea? Corpul uman are un răspuns puternic la aceste stări de iritabilitate, tradus prin tensiuni musculare, tulburări de respirație și stare generală rea.

Stresul declanșează o producție accelerată de adrenalină și hormoni ce produc o stare de alertă. Aceasta atrage cu sine creșterea nivelului de glicemie în sânge, creșterea ratei cardiace și declinul activității metabolice, iar adrenalina împreună cu cortizolul (hormonul stresului) devin un fel de bombă ce atacă celulele creierului.

Stările de nervozitate pot pune viața pacientului în pericol. Ele pot avea urmări grave, cum ar fi: leziuni ale creierului, pierderi de memorie și dificultăți de atenție, comă, risc crescut de accidentare; autovătămare, violență.

Problema stresului, a oboselii și a tulburărilor de somn crește în rândul populației, inducând probleme grave de sănătate publică, astfel că cercetătorii au încercat să găsească diverse terapii care să combată lipsa somnului, însă substanțele de natură chimică au numeroase reacții adverse pe termen lung și chiar conduc la tulburări mai severe. Acest lucru a motivat căutarea unor abordări alternative, precum folosirea agenților fitoterapeutici. Astfel s-a descoperit că există plantele medicinale care posedă proprietăți relaxante, sedative și hipnotice. Printre aceste plante se numără Valeriana wallichii (Valeriana) și Hypericum perforatum (Sunătoarea) care au prezentat efecte sedative importante. Efecte hipnotice au fost raportate și pentru Passiflora incarnata (Floarea Pasiunii).

neuro-power-ayurmed

NEURO POWER™ este un supliment alimentar natural, obținut din astfel de plante, pentru UN SISTEM NERVOS PUTERNIC ȘI SĂNĂTOS. El conține un amestec de plante precum sunătoare, tamarin, ginkgo biloba, passiflora și salvie, bogate în substanțe active care contribuie la buna funcționare a sistemului nervos prin menținerea integrității neuronilor și a ritmului normal de transmitere a informațiilor. Această combinație susține funcțiile cerebrale integrative (memoria, percepția, concentrarea, sistematizarea și reținerea informațiilor) și coordonarea fizico–mentală. Ajută la menținerea fluxului sanguin cerebral normal, asigurând astfel aportul de nutrienți necesari sănătății și funcționării optime a creierului. Compușii antioxidanți protejează celulele neuronale împotriva stresului oxidativ, împiedicând degenerarea și îmbătrânirea prematură a acestora.

NEURO POWER™ contribuie la ameliorarea simptomatologiei în afecțiunile neurologice (inclusiv boala Parkinson și Alzheimer), prevenirea degenerării neurologice, susținerea memoriei, percepției, concentrării și coordonării fizico-mentale și tonifierea cerebrală, susținând intelectul și sporindu-i performanțele.

Iată că și de această dată plantele au grijă de mintea ta.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top