Now Reading
Feng shui: umple-ti casa cu energie!

Feng shui: umple-ti casa cu energie!

Revista Psychologies

Simti nevoia de proaspat si de nou? Ce ai spune daca locuinta ta ar capata un aer mai fresh si ar deveni plina de energie? Joaca-te cu lumina, culorile si plantele, urmand cateva reguli de baza din feng shui. Este simplu: e vorba de lucruri practice.

 

 

Deschide ferestrele si savureaza adierea vantului, adauga lumina si culoare in locurile unde domneste o atmosfera rece, umple aerul cu o e­ner­gie noua, foarte proaspata. Fara sa intorci totul cu susul in jos, fara sa dai totul peste cap. Numai obiceiurile proaste. Feng shui – care inseamna „vant” si „apa” in chineza – este arta ancestrala de a face energia vitala (chi) sa circule intr-o maniera optima pentru a crea armonie si abundenta. Din aceasta stiinta complexa am extras doar cateva sfaturi foarte simple, dar care pot schimba totul.

Alunga vibratiile negative

In cea mai mare parte a caselor sau apartamentelor vechi, tavanul este traversat de grinzi vizibile. Farmecul lor este inselator, caci, potrivit principiilor feng shui, ele taie in doua energia vitala a unei incaperi. Asadar, nu aseza niciodata un pat sub o grinda, deoarece vei avea parte numai de oboseala, somn agitat si cosmaruri. Spatiile de sub grinzi trebuie sa ramana complet goale si nici macar un scaun sau o masa nu trebuie asezate dedesubtul lor.

Fii vigilent cu tablourile care iti impodobesc peretii. Culorile triste, formele agresive, atmosfera nostalgica, scenele de lupta nu sunt recomandate. Ele impregneaza spatiul cu energia lor negativa. Din aceleasi motive, evita sa expui in camera copilului jucarii din plus care reprezinta animale feroce, sabii de cavaleri, pistoale.

Rotunjesete unghiurile! Formele ascutite sunt numite in limbaj feng shui „sagetile secrete”, deoarece genereaza vibratii agresive. De aceea, cutitele trebuie sa fie aranjate cu grija in sertare, in timp ce manerele usilor este preferabil sa aiba forme rotunjite.

Nu uita ca patul este un loc unde trebuie sa te umpli de energie. Asta, daca nu este indreptat catre o usa sau o deschizatura (pierdere de energie, lipsa de securitate) sau daca nu este vreo oglinda in fata lui. Toate acestea „dubleaza” oboseala si il extenueaza pe cel care doarme. Nu aseza in dormitor o fantana mica, cu impresia ca apa iti va „legana” somnul. De fapt, odata cu apa se scurge si energia vitala.

Atentie la plantele care au frunze rigide in for­ma de cutit sau de sabie, dar si la intepaturile cactusilor.
Bonsaii, pentru ca au o energie inchisa a marilor copaci, nu imprastie energii pozitive. De asemenea, daca plantele tale sunt bolnave ori sunt pe cale sa se usuce, ingrijeste-le sau inlocuieste-le. Din aceleasi motive, nu pastra acasa buchete de flori uscate sau coroane. Sunt simbolul mortii. Si pentru a beneficia de virtutile plantelor de interior, asaza-le in sud-estul locuintei tale, care simbolizeaza prosperitatea.

Arunca sau inlocuieste: vesela ciobita, caserolele deformate, ustensilele reparate prost sau robotii menajeri defecti. Toate acestea blocheaza energia vitala din interiorul casei tale.

Schimba perdelele si draperiile cu dungi sau pe cele grele si sumbre. Dungile sunt considerate bare simbolice, un obstacol care impiedica tot ceea ce vine din exterior.

Dupa folosire, inchide intotdeauna aparatele electrice (televizor, calculator, aparatura electronica), ale caror unde (yang) perturba circulatia chi. Pentru ceas desteptator sau telefon fix, reechilibreaza totul cu obiecte yin (citeste mai jos).

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top