Now Reading
O de la Orgasm: În timpul actului sexual ai fantezii erotice cu altcineva? Nicio problemă, toți facem asta…

O de la Orgasm: În timpul actului sexual ai fantezii erotice cu altcineva? Nicio problemă, toți facem asta…

Cine a avut fantezii erotice cu altcineva decât partenerul să ridice mâna! Nu puteți recunoaște, nu? Dar ele sunt firești și extrem de populare. Cu toții facem asta. Iată de ce.

 

Citește și:

O de la Orgasm. 3 lucruri esențiale pentru satisfacția sexuală feminină: preludiu, cunnilingus și ceva umor

O de la Orgasm: De ce au femeile fantezii de viol?

 

Cumva, expresia „the one and only” include atât romantism încât ajungem să o asociem frecvent partenerului atunci când suntem îndrăgostite sau iubim. Infidelitatea, iese din calcul, pentru că el este tot ce ne-am dorit.

…Sau, cel puțin, ce ne dorim momentan. Și nu chiar sub toate aspectele, pentru că mai facem și compromisuri, nu? Chiar, că tot vorbim despre aspecte, după cinci ani de relație, cum mai e cu pasiunea în cuplu? Tot vă rupeți hainele când veniți seara, de la serviciu? Da… și noi, evident!

Promisiunile romantice precum „numai tu” (uneori, într-o variantă deprimat de frecvent întâlnită: „decât tu”) se pierd odată cu numărul hainelor de pe noi într-un moment intim cu partenerul.

Cel puțin, pentru creierul nostru încins și dornic de schimb de feromoni. Avem deseori fantezii erotice cu diverși foști iubiți, colegi, actori, artiști și ce am mai văzut noi prin poze. Sunt un soi de reverii, iar modul în care reacționăm la ele spune multe despre confortul și satisfacția noastră sexuală.

Universitatea din Vermont a condus un studiu (ce teme de studiu își aleg unii cercetători…) pe 349 de studenți și angajați privind reveriile erotice. Pe o perioadă de două luni, 87% dintre cei incluși în studiu au recunoscut fantezii cu altcineva decât partenerul/partenera.

Dintre aceștia, 98% bărbați și 80% femei. Iar fanteziile nu țineau cont de etnie, numărul de relații anterioare, de aventuri sau infidelități (dacă au existat) sau de perioada de timp petrecută în cuplu. Voila!

Un alt studiu bazat pe un chestionar online și, mai târziu, transformat în carte, include declarații din partea a 23.000 de adulți și o singură concluzie: aproape toată lumea are în mod regulat fantezii despre alți iubiți.

 

Ce înseamnă aceste fantezii?

Evident, există și reacții la fantezii: vina, acceptarea sau aprecierea. (cine nu l-ar aprecia pe Tom Hardy?)

Cei care simt vină consideră că o relație de cuplu înseamnă o legătură sacră, iar implicarea nu se referă doar la monogamie, ci și la abținerea de la astfel de gânduri sau fantezii. Cu toții am putea simți o oarecare vină, dar o experimentează real doar cei cu o educație religioasă mai strictă (sau mai pregnantă).

Cei care își acceptă fanteziile, recunosc că nu au niciun control asupra lor, motiv pentru care orice gând ar avea în timpul unei partide de sex este în regulă și fără implicații asupra cuplului.

Iar cei care apreciează astfel de fantezii sunt de regulă exploratori ai plăcerilor sexuale. Ei consideră că fanteziile sunt moduri inofensive de a experimenta variații erotice, inclusiv unele pe care, în practică, nu le-ar încerca niciodată.

Poți simți ce vei tu în legătură cu aceste fantezii, dar vina ucide libidoul, iar studiile arată că pe măsură ce aceasta crește, satisfacția sexuală va scădea.

 

Fantezia sexuală, un nou mod de a… medita

Acum, sincer, doar pentru că ai o fantezie sexuală cu mai mulți actori deodată, chiar înseamnă că ți-ai dori să îi ai în pat? Mă rog… pe toți odată? Zău că nu.

Autoritățile în materie (un soi de cercetători britanici mai liberali în gândire) cad de acord că fanteziile erotice nu înseamnă nimic. Ei chiar îndeamnă la acceptarea lor, fără a fi judecate chiar dacă reveria include uneori și acte pe care le considerăm greșite, imorale sau… dezgustătoare.

Ei ne spun că fanteziile sunt o formă de meditație, iar în timpul meditației gânduri neprevăzute pot să apară. Totodată, cei care practică și predau formele de meditație recunosc că gândurile apărute astfel nu sunt controlate, iar cel care le are nu e responsabil de apariția lor.

Cu sexul e cam aceeași treabă. Ca și meditația, acesta este o deconectare de la treburile obișnuite. Ambele au nevoie de un mediu intim pentru a fi practicate. Și sexul, și meditația.

Ambele necesită focusarea minții. Iar dacă gândurile din meditație nu înseamnă nimic… nici cele din timpul sexului nu trebuie investite cu semnificații ascunse.

Sexologii chiar spun că în fantezii orice este permis și nimic nu este greșit. Mișto, nu?

Foto: shutterstock.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top