Now Reading
7 motive întemeiate pentru abstinența sexuala

7 motive întemeiate pentru abstinența sexuala

Revista Psychologies

Sexul este distractiv, sănătos, ne ajută să gestionăm stresul și anxietatea, menține sistemul imunitar în formă, ne ajută să luptăm împotriva depresiei și ne face cu adevărat atrăgători. De fapt, există atât de multe beneficii ale sexului și împlinirii dorințelor sexuale, încât enumerarea lor ar fi o sarcină atât de epuizantă, așa că te voi scuti. Dar lipsa sexului poate servi, de asemenea, un scop. Probabil doar nu îți dai seama încă.

Alegerea de a elimina temporar sau definitiv sexul din viața ta funcționează pentru unele persoane. Uneori, complică relația pe care o avem cu partenerul nostru, iar alteori, nu ne bucurăm în dormitor. Pentru cei care practică în mod activ celibatul, renunțarea la sex este calea către iluminare. Îi duce într-un univers complet diferit al valorii de sine și al înțelegerii. Descoperă claritate în ei înșiși pe care sexul pare să o blocheze și, din ceea ce înțeleg, sunt oameni mai fericiți.

Deși înțeleg că celibatul nu este pentru mulți oameni, consider că absența sexului, din orice motiv, funcționează pentru unii la un anumit moment din viața lor. Aș merge chiar mai departe și aș spune că există motive legitime pentru care cineva poate să nu dorească să aibă sex. Iată șapte dintre aceste motive:

Ești sătulă să faci infecții urinare

Potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, 80% dintre infecțiile urinare apar în decurs de 24 de ore după actul sexual. De ce? Pentru că pentru femeile predispuse la infecții urinare, sexul le provoacă astfel de infecții. Deși există lucruri pe care le poți face pentru a preveni infecțiile urinare, eliminarea sexului din ecuație le poate elimina complet din viața ta.

Vrei să fii mai creativă

Tensiunea care apare atunci când nu ai sex generează performanțe mai bune. De exemplu, Muhammad Ali nu făcea sex săptămâni întregi înainte de un meci de box, pentru că știa că agresivitatea care vine odată cu nevoia nesatisfăcută sexual îl va ajuta să câștige. Ca cineva care s-a abținut de la masturbare timp de o lună întreagă, cred că este legitim. Deci, dacă îți propui să scrii un roman sau să compui cel mai mare album din toate timpurile, ar trebui să iei în considerare amânarea aspectului sexual.

Nu ai dorință sexuală

Indiferent dacă este din cauza stării tale mentale, a medicamentelor pe care le iei sau a altor motive, dacă nu ai dorință sexuală, atunci acesta este un motiv serios să nu ai sex. Chiar și într-o relație, nu ești obligată să ai sex cu partenerul tău. A face sex fără dorință sexuală este ca și cum ai mânca un sandviș când nu îți este foame. Cu alte cuvinte, te vei simți doar rău.

Te îngrijorează

Dacă mereu te îngrijorezi cu privire la infecțiile cu transmitere sexuală sau la o posibilă sarcină după ce ai avut o aventură, poate fi momentul să faci o pauză până când te simți mai confortabil cu partenerul tău, sănătatea ta sexuală sau metoda de contracepție. A te simți confortabil înainte și după sex este la fel de important pentru o viață sexuală satisfăcătoare.

O faci pentru că simți că trebuie

Chiar dacă sexul poate fi o modalitate excelentă de a elibera stresul, uneori, atunci când ai multe lucruri în viața ta, sexul nu este o prioritate. Poți simți presiunea de a face sex pentru că ai o relație de ceva vreme sau pentru că treci printr-o relație de lungă durată și simți că faci asta din inerție. În aceste cazuri, știi că ești mai bine să nu faci deloc sex decât să faci sex pe care nici măcar nu îl vrei.

Complică lucrurile

Să fim sinceri: sexul poate complica lucrurile. Relațiile complica lucrurile. Cu toate că ambele au cu siguranță beneficiile lor, în funcție de ceea ce se întâmplă în viața ta, s-ar putea să ai nevoie să faci o pauză de toate acestea pentru a te redescoperi pe cont propriu. Când vei fi pregătită să faci din nou sex, vei avea mai multe oportunități și niciuna nu va părea forțată sau prefăcută. Va părea din nou naturală și corectă.

Nu te face să te simți bine

Nu am făcut sex de mult timp. Mai mult timp decât mi-ar plăcea să recunosc, de fapt. Singurul motiv pentru asta este că am ajuns la capătul cu sexul mediocru. De fapt, sunt atât de plictisită de sexul „meh” încât sunt mulțumită să trăiesc restul vieții mele, dacă trebuie, fără sex, decât să mă supun sexului mediocre. Merit mai mult. Tu meriți mai mult. Noi toți merităm mai mult, pentru că sexul ar trebui să fie plăcut pentru toți cei implicați. Singurul lucru mai rău decât absența sexului este sexul „sunt-atât-de-plictisită-lăsați-mă-singur-vă-roog” Ugh. Mă crispez doar gândindu-mă la asta.

Vrei mai multe articole despre sex și relații de la Bustle? Verifică noul nostru podcast, I Want It That Way, care explorează părțile dificile și chiar murdare ale unei relații, și găsește mai multe pe pagina noastră de Soundcloud.
articol scris de Amanda Chatel

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top