Now Reading
Chillosofia: Cât va dura relația ta? o lună sau trei ani?

Chillosofia: Cât va dura relația ta? o lună sau trei ani?

Valeria Jalenco

Relația durează fix atât, cât îți ia să înțelegi că nu ești iubit, ci folosit. Astăzi vei afla dacă ești în test drive, uzată sau fiabilă.

Iubirea nu este despre sacrifiu. Iubirea de sine nu se sacrifică dacă vrei să fii cu persoana pe care o iubești. Iubirea este o acțiune care îmbracă diverse forme, uneori, devine o relație fericită. La oamenii cu tulburări de personalitate precum borderline,narcisism, relațiile sunt un test drive scurt. Psihopații preferă utilizarea, partenerele lor au psihicul uzat. Oamenii care au ajuns adepții Chillosofiei, aleg varianta sub denumirea “fiabilă”.

Iubirea este despre tranziția de la “totul mie, merit tot ce e mai bun”  la poziția unui adult care se angajează într-o relație, ca să experimenteze fericirea în doi. Fericirea în doi se muncește: se face terapie individual, se oferă spațiu pentru schimbare, ne dăm voie să greșim și să învățăm din greșeli.

Interesul activ

Dragostea se termină (sau nu a existat niciodată) dacă nu vrei să împărtășești nimic bun cu o persoană, de la gânduri și dispoziție până la niște resurse materiale mai tangibile. Relația fără dragoste este o relație în care nu vrei să îmbunătățești viața partenerului tău, ci să tragi pătura peste tine și să te simți frustrat când el nu te iubește „cum trebuie”.

Nu există dragoste și nu a existat niciodată, într-un cuplu unde nu există interes viu față de viața altei persoane fără tine – acea viață, în care nu ești deloc prezent. Prin urmare, dacă o persoană nu vrea să știe cât de bună este viața ta fără el, este vorba despre orice altceva, dar nu despre dragoste. 

„Dragostea este un interes activ în viață și în dezvoltarea a ceea ce iubim, acolo unde nu există interes activ, nu există dragoste.” Și dacă o persoană nu are nevoie de tine pentru a fi fericit pe cont propriu, fără tine, atunci este puțin probabil că te vrea pe termen lung. Ești locomotiva relației, sângerezi, ești hrană pentru un alt om. 

Siguranța emoțională (a nu fi confundată cu stilul de atașament securizant) și obsesia nu pot coexista. 

Este imposibil să fii obsedat de cineva care este cu adevărat interesat, consecvent, ușor disponibil și accesibil, oferă claritate, nu se ferește de conversații dificile și își asumă responsabilitatea pentru schimbarea comportamentului prost. 

Așadar, dacă te trezești obsedat de cineva tot timpul, fă un pas înapoi și evaluează dacă îl ai cu adevărat sau pur și simplu ai o relație instabilă, inconsistentă și nesigură, de calitate scăzută. Schimbarea pleacă de la evaluarea unui specialist care te va învăța să te separi de figura partenerului, de asemenea, vei conștientiza că figura îngrijitorului cu care ai experimentat o relație de calitate scăzută ți-a creat acest algoritm în relații, iar dacă reușești să schimbi algoritmul, te vor evita oamenii care preferă cursele de probă și mașinile uzate.

Testează-te, s-ar putea să fii un vorbitor activ al limbajului de neiubire:

Cum se comportă oamenii care practică neiubirea? Ei au 4 faze:

RENOVARE

Realitate: Persoanele dragi nu sunt reeducate, nu sunt sufocate cu grijă, nu li se spune ce este mai bine pentru ei.

CONVINGERE

Realitate: Nu manipulează oamenii pe care îi iubesc cu ajutorul idealizării, nu pun presiune asupra conștiinței lor, nu încearcă să-i lege de ei înșiși.

VIOLENŢĂ

Realitate: Cei dragi nu sunt bătuți, umiliți, suprimați, limitați sau șantajați.

IGNORANȚĂ

Realitate: Cei dragi nu sunt pedepsiți cu tăcere, evitați sau lăsați în obscuritate.

Inelul nu te va face fericită, este o iluzie

Fată, uită de inel. Întreabă-te dacă vrei să fii legată de acea energie; nu de relația intimă sau confort. Tăcerile incomode, neglijența și lipsa de respect, sentimentul de „pe jumătate iubit” și întrebarea „cine sunt eu pentru el” care apare constant.

 

Valeria Jalenco
Prefer relațiile fiabile

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top