Now Reading
Chillosofia: Dating. Cum să ai un date reușit.

Chillosofia: Dating. Cum să ai un date reușit.

Valeria Jalenco
Chillosofia: Dating. Cum să ai un date reușit.

Astăzi, în rubrica Chillosofia, ne concentrăm asupra oamenilor și nevoii lor naturale de a socializa și interacționa în moduri diverse. În zilele noastre, dating-ul a devenit o formă nouă de socializare. Oamenii merg la trei, patru sau chiar șapte întâlniri pe lună, dar… se pare că nu ajung niciodată mai departe de atât! Dezamăgitor, nu-i așa?

Hai să dansăm

Pentru a dansa, avem nevoie de doi participanți, însă în zilele noastre, puțini își mai dedică timpul să învețe acest lucru. Dansăm cum putem, călcând strâmb, dar continuăm să ignorăm incompetența. Orice relație poate deveni ceva mai mult dacă înveți să comunici. Dacă știi să comunici, vei avea succes. Dacă nu știi să comunici, poate e cazul să apelezi la psihoterapie/chillosofie.

Bărbatul

Există burlaci juniori, middle age și seniori. De multe ori, un bărbat burlac te va invita la un date pentru că nu are prieteni, el nu se gândește la o eventuală „etapă următoare”. Oscar Wilde afirma că „burlacii ar trebui sa plătească un impozit mai mare. Nu este corect ca unii bărbați să fie mai fericiți decât alții”. 

Femeia

Există femei independente, femei dezamăgite și femei fetițe. De multe ori, o femeie va accepta să iasă la un date, chiar dacă nu va fi o soție și mamă bună pentru tine, ea știe asta de la bun început.

De ce ne prefacem că știm să dansăm?

O facem pentru că am moștenit stimă de sine scăzută de la părinții noștri. Ai luat nota 2? Bătaie! Ai luat 10? Notele nu contează! Așa apare nevroza. Când vezi că nu te pricepi, spui o mantră: „Eu pot!”.  Te convingi, prin autosugestie, că totuși te pricepi, chiar dacă, în sinea ta, înțelegi că dacă ai fi cerut ajutor, aveai nevoie de mai puțin timp.

De ce mergi la psiholog după divorț și nu înainte de o întâlnire

Divorțul este încheierea unui dans prost, dacă nu ar exista un divorț, nu ți-ai fi observat incompetența, pentru că te salvai cu mantra „Eu sunt ok, celălalt este defect”. Divorțul îți reflectă că o decizie bună la început, nu-ți aduce rezultatul pe care îl așteptai. Ai greșit, ești imperfect. Din acest motiv oamenii se iubesc, dar nu se mai căsătoresc.

Chillosofia – antrenorul tău de dans

Chillosofia ne învață să ne permitem să simțim un spectru larg de emoții: de la furie la fericire. Nu vom descalifica tristețea și nu vom accesa optimismul toxic. 

Această abilitate garantează succesul în dating, căsătorie și afaceri.

Te invit la dans!

Valeria Jalenco
Fondatoare Chillosofia

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top