Now Reading
10 sfaturi cum să îți reiei viața sexuală în perioada postnatală

10 sfaturi cum să îți reiei viața sexuală în perioada postnatală

Revista Psychologies

După naștere, multe femei simt că sexualitatea lor s-a schimbat. Aceasta poate fi o perioadă confuză, cu multe schimbări fizice și emoționale. Îți oferim 10 sfaturi care te pot ajuta să îți recapteți încrederea în sexualitatea ta după naștere.

Îți este permis să aștepți

Nu trebuie să te grăbești să reiei activitatea sexuală imediat după naștere. În general, medicii recomandă un repaus de șase săptămâni, dar aceasta este doar o orientare. Fiecare femeie este diferită și este bine să aștepți până te simți pregătită.

Comunică cu partenerul

Deschiderea și comunicarea cu partenerul tău sunt esențiale. Împărtășește-ți temerile, dorințele și așteptările, și încurajează-l pe partenerul tău să își exprime și el sentimentele.

Începe cu intimitatea non-sexuală

Încercați să vă reconectați prin atingeri non-sexuale, precum îmbrățișări, mângâieri sau masaje. Acest lucru poate ajuta la restabilirea intimității și poate alina anxietatea legată de reluarea actului sexual.

Nu te compara cu alte femei

Fiecare femeie trăiește perioada postnatală în mod diferit. Nu lăsa povestile altora să îți creeze presiuni sau așteptări nerealiste.

Investește în lubrifiant

Hormonii postnatali pot duce la uscăciune vaginală. Un lubrifiant de calitate poate ajuta la atenuarea disconfortului și poate face sexul mai plăcut.

Gândește-te la metoda anticoncepțională

Dacă nu ești pregătită pentru un alt copil, este important să discuți cu medicul despre metode de contracepție adecvate.

Fii răbdătoare cu tine

Corpul tău a trecut printr-o schimbare majoră și ar putea dura timp până când te vei simți din nou „normal”. Fii amabilă cu tine însăți și acordă-ți timp pentru vindecare și adaptare.

Caută ajutor medical dacă este necesar

Dacă resimți durere în timpul sexului sau ai alte probleme de sănătate, nu ezita să ceri ajutorul unui medic. Există soluții pentru multe dintre problemele post-partum.

Încearcă să găsești timp pentru tine

Îngrijirea unui nou-născut poate fi epuizantă și poate lăsa puțin timp pentru tine. Încearcă să găsești momente în care să te relaxezi, să te răsfeți și să te conectezi cu propria persoană.

Reamintește-ți că ești mai mult decât o mamă

După naștere, este ușor să te simți înghițită de rolul de mamă. Însă ești mai mult decât atât. Ai nevoie și de timp pentru tine ca individ și ca parteneră.

Aceste sfaturi pot ajuta, dar fiecare femeie este diferită și ceea ce funcționează pentru una s-ar putea să nu funcționeze pentru alta. Este esențial să îți asculți corpul, să comunici cu partenerul și să iei lucrurile în ritmul tău.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top