Now Reading
Iubire adevărată sau doar dorință trupească?

Iubire adevărată sau doar dorință trupească?

cristina-andreea-stan
iubire-adevărată-sau-doar-dorință-trupească

Atunci când suntem atrași de cineva, când ne gândim des la persoana respectivă și abia așteptăm să fim împreună, credem că e dragoste. În asemenea momente, este dificil de făcut diferența dintre iubire și dorința trupească, deoarece cele două pot fi strâns legate și pot coexista într-o relație.

Adesea, persoana în cauză produce în noi un amestec de sentimente și senzații pe care ne este greu să le definim ca atare. Ce este dragostea și ce este dorința? Și de ce avem tendința de a confunda cele două sentimente?

În cazurile fericite, iubirea și dorința trupească coexistă într-o relație sănătoasă. Dacă nu ești, însă, convinsă de ceea ce simți, există câteva aspecte care pot ajuta la clarificarea diferenței dintre ele. Iată câteva semne că relația ta ar putea fi bazată pe iubire:

Conexiune emoțională: Iubirea implică adesea o conexiune emoțională puternică cu partenerul tău. Te simți apropiată de el și îți pasă de starea lui emoțională și de binele său. Partenerul contează pentru tine.

Respect și sprijin reciproc: Într-o relație bazată pe iubire, există respect reciproc și sprijin. Vă susțineți unul pe celălalt în aspirațiile voastre și vă respectați individualitatea.

Comunicare deschisă și sinceră: Iubirea implică capacitatea de a comunica deschis și sincer cu partenerul tău. Puteți discuta despre gânduri, sentimente, temeri și visuri, într-un mediu sigur și fără judecată.

Acceptare și toleranță: Într-o relație bazată pe iubire, există acceptare și toleranță față de părțile mai puțin bune ale celuilalt. Nu încerci să-l schimbi, ci îl accepți așa cum este.

Investiție pe termen lung: Iubirea autentică implică adesea dorința de a construi o relație pe termen lung. Nu este doar o atracție fizică temporară, ci vă angajați să vă susțineți reciproc pe termen lung, să construiți împreună. Atunci când iubești, obiectivele și nevoile devin o temă comună. Încetați să mai gândiți doar prin „eu” și începeți să folosiți mai des „noi”. Integrarea unei persoane în planurile tale, ținând cont de părerea ei, trasând obiective comune sau făcând planuri de viitor este un semn care înclină mai mult spre dragoste decât spre dorință.

Citește continuarea articolului în ediția de iunie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top