Now Reading
La cafea cu sensul vieţii

La cafea cu sensul vieţii

clementina-anghelache-2023
la-cafea-cu-sensul-vieţii

Cred că majoritatea oamenilor își găsesc viaţa semnificativă, atunci când sunt întrebaţi despre asta. De obicei, există lucruri simple care fac viaţa plină de sens, dar, uneori, ne distragem atenţia de la semnificaţia profundă prin căutarea succesului, a plăcerii, a banilor sau a satisfacţiilor materiale, în care credem că putem găsi sensul.

Psychologies: Povestește-ne puţin despre tine. Cine este Frank Martela? Care este viziunea lui?

Frank Martela: Ce aș putea să spun? Desigur, sunt tată pentru că am trei copii. Este o parte importantă a vieţii mele, în afara serviciului, copiii fiind încă mici. Cel mai mare are zece ani, iar cel mai mic are cinci ani. Deci, în acest sens, aceasta este o mare parte a vieţii mele. Așa că astăzi, de exemplu, merg cu al doilea copil la antrenamentele de atletism și îl iau pe cel mic de la grădiniţă.

Da, știu cum e cu copiii mici.

F. M.: Da. Bănuiesc că așa este în afara serviciului. În acest moment, aceasta este cea mai mare parte a vieţii mele. Și apoi, am o soţie și petrec timp cu ea când găsim un moment, fără copii. Acest lucru a fost, de asemenea, un pic mai greu în ultimii doi ani, acum că nu au fost atât de multe oportunităţi de a duce copiii la altcineva. Apoi, iarna, mergem la schi. Este un lucru pe care îl fac regulat și e ceva destul de popular în Finlanda.

Citește continuarea articolului în ediția de februarie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește în dar cartea „Știutorii” cu autograful lui Mircea Cărtărescu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top