Now Reading
Drumul catre tine insuti si mai departe. Evolutia spirituala intr-o epoca a anxietatii

Drumul catre tine insuti si mai departe. Evolutia spirituala intr-o epoca a anxietatii

Revista Psychologies
Autor: M. Scott Peck
Editura: Curtea Veche, 2008

Cu o rara combinatie de profunda cunoastere psihologica si spiritualitate, Peck ne vorbeste despre alegerile pe care le facem si de deciziile pe care le luam in viata cotidiana, precum si despre principiile etice ce pot afecta insasi supravietuirea umanitatii: diferenta dintre bine si rau, infrangerea narcisismului, trairea si acceptarea consecintelor pe care le au actiunile noastre, atitudinea in fata mortii.Drumul catre tine insuti si mai departe. Evolutia spirituala intr-o epoca a anxietatii, M. Scott Peck, Curtea Veche,
Cu o rara combinatie de profunda cunoastere psihologica si spiritualitate, Peck ne vorbeste despre alegerile pe care le facem si de deciziile pe care le luam in viata cotidiana, precum si despre principiile etice ce pot afecta insasi supravietuirea umanitatii: diferenta dintre bine si rau, infrangerea narcisismului, trairea si acceptarea consecintelor pe care le au actiunile noastre, atitudinea in fata mortii.

Drumul catre tine insuti si mai departe reprezinta o culme in creatia de o viata a dr. M. Scott Peck. Prin intermediul ei, suntem condusi catre o intelegere superioara a modului de a trai o viata bogata si implinita intr-o lume plina de stres si de anxietate.

M. Scott Peck este un adevarat ghid in aventura reprezentata de viata, cunoastere si evolutie spirituala – un maestru al nuantelor psihologice intime ale fiintei umane. Cartea contine profunzime si forta, de la primul capitol pana la concluzia sa poetica si expresiva, fiind ea insasi o aventura in sine.

Morgan Scott Peck (1936–2005) a fost un cunoscut si apreciat psihiatru si autor american. De-a lungul carierei sale de psihiatru, a ocupat diverse functii administrative guvernamentale. A fost director la New Milford Hospital Mental Clinic si a practicat psihiatria in cadrul unui cabinet particular in New Milford, Connecticut.

Lucrarile lui Peck reprezinta o sinteza a experientei obtinute din practica psihiatrica si a unei puternice si distincte perspective religioase. Una dintre convingerile sale este ca oamenii in care salasluieste raul isi ataca semenii in loc sa se confrunte cu propriile lor esecuri. Parerile sale religioase au fost criticate de anumiti fundamentalisti crestini (de exemplu, Debbie Dewart).

In 1984, Peck a colaborat la infiintarea Foundation for Community Encouragement, o fundatie nonprofit de educatie publica, a carei misiune declarata a fost de „a invata indivizii si organizatiile principiile comunitatii“.
In 1994, Peck si sotia sa, Lily Ho au primit Premiul International pentru Pace al Comunitatii lui Hristos.

Prima si cea mai cunoscuta carte a lui M. Scott Peck este The Road Less Traveled (Drumul catre tine insuti), care s-a vandut in peste sapte milioane de exemplare. Alte lucrari cunoscute si apreciate sunt: The Different Drum, The Friendly Snowflake, Meditations From the Road, In Search of Stones..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top