Now Reading
Cristina Dragna @WEnough: Leadership la feminin și egalitate de gen în mediul de afaceri

Cristina Dragna @WEnough: Leadership la feminin și egalitate de gen în mediul de afaceri

Revista Psychologies
Cristina Dragna

Mediul de afaceri în perpetuă schimbare demonstrează că femeile pot fi lideri puternici, conștienți de sine și de lumea lor interioară, capabili să-și gestioneze emoțiile și să îi îndrume pe ceilalți în acest sens.

Pe 18 Aprilie te așteptăm la Cinemax Veranda Mall, să vezi cum arată transformarea prin ochii unui lider. Îți poți rezerva locul cu codul WE20, cu 20% reducere. Accesează acest link: WEnough

Azi vom afla cum putem transforma provocările în oportunități și dacă leadershipul are gen de la Cristina Dragna, Director de Marketing și Comunicare la CANAL 33 Network, speaker la WEnough.

Psychologies:  Care sunt primele trei lucruri pe care le-ai preda într-un curs despre leadershipul feminin? De ce?

Cristina Dragna: Ar fi:

1.Persuasiune și comunicare eficientă: comunicarea eficientă (pentru a obține rezultate)  și convingerea (pre- și persuasiune) sunt pilonii colaborării fără de care un lider nu-și poate conduce echipa. Înțelese, dezvoltate, rafinate și integrate în comunicarea de zi cu zi ele sunt liantul care asigură stabilitatea și dezvoltarea organizațională.

2.Etichetă și protocol în afaceri: cele mai puternice instrumente ale diplomației au fost preluate și adaptate domeniului afacerilor pentru  că și-au dovedit eficacitatea, puterea, fascinația și au convins că sunt cele care construiesc încrederea, consolidează relațiile și asocierile și permit fiecărui individ în parte să se dezvolte și să fie apreciat pentru poziția și faptele sale. 

3.Tipare de comportament/personalități dificile, medierea și gestionarea conflictelor: presiunile la care sunt supuse astăzi femeile (viața de cuplu împlinită și fericită,  realizare profesională și performanțe, îngrijirea copiilor, sprijin pentru familie, implicare socială, conectarea cu propriul sine și atenția la propriile nevoi etc), frustrările, neîmplinirile, inegalitățile de gen, inechitatea oportunităților, dubla măsură, stereotipurile sociale sau lipsa sprijinului pentru sănătatea mentală au dezvoltat în personalitățile umane câteva tipare pe care le întâlnim din ce în ce mai des și pe care suntem nevoite să le gestionăm pentru ca echipele să funcționeze .

Psychologies: Ce inițiative consideri că sunt esențiale pentru a promova egalitatea de gen în mediul de afaceri și  în leadership?

Cristina Dragna: Ar trebui să începem cu:

Criterii de performanță unice, eliminarea dublei măsuri, retribuirea egală, transparentizarea salarială;

Implicarea femeilor în politică;

Reprezentarea echitabilă în structurile de conducere ale autorităților centrale și locale, în guvern și parlament;

Promovarea și susținerea antreprenoriatului social;

Educația antreprenorială în școli;

Promovarea modelelor de performanță, de curaj, de inițiativă și de implicare în și din rândul femeilor;

Promovarea gândirii critice și independente pentru subminarea stereotipurilor, detectarea violenței și abuzurilor și împărțirea responsabilității familiale;

Sprijinirea și promovarea acțiunilor care educă și protejează femeile împotriva agresiunilor și violențelor domestice.  

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top