Now Reading
Despre concentrarea relaxată

Despre concentrarea relaxată

mihai_curelea
despre-concentrarea-relaxată

Unul din avantajele pe care le ai ca trainer este că înveți în permanență de la participanții tăi. Este un schimb permanent de idei, gânduri, sentimente și energii care aduc magie în sala de curs și care, puse împreună, contribuie la noi înțelesuri.

Povestea la care o să fac referire o știu de la unul din participanții mei la un workshop de formare în training, care la vremea respectivă realiza o serie de emisiuni la televiziunea națională despre istoria muzicii rock (mulțumesc, Doru!). Este despre cum a luat naștere celebra piesă „I can’t get no satisfaction” a celor de la Rolling Stones.

Legenda spune că Keith Richards a scris melodia în somn, în timpul celui de-al doilea turneu al trupei în SUA. El povestește cum s-a „trezit în miezul nopții” și a înregistrat o versiune ciudată, pe casetofonul său, înainte de a adormi. Ulterior, când a vrut să asculte ce era înregistrat, a descoperit un riff de chitară cu trei note, urmat de câteva acorduri de bază și un refren simplu: „Nu pot obține nicio satisfacție”, cântat de Richards cu o voce adormită, pe jumătate conștientă.

Citește continuarea articolului în ediția de martie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește în dar cartea „Știutorii” cu autograful lui Mircea Cărtărescu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top