Now Reading
Puterea lui De Ce

Puterea lui De Ce

mihai_curelea
puterea-lui-de-ce

De Ce reprezintă expresia pură a curiozității copilăriei, a nevoii constante de a învăța despre lumea în care trăim.

„De ce”-urile fără sfârșit ale copilului devin sursă de stres pentru adulți, care, exasperați, îi spun, în final, să nu mai pună atâtea întrebări. După ani și ani de ascultat oamenii mari, ne oprim din a mai întreba atât de mult și atât de des De Ce. Din păcate, deoarece atunci când vine vorba de cele mai importante obiective sau dorințe ale noastre, De Ce-ul este esențial pentru a ne da seama Ce, Cum și Când e nevoie să facem ceva pentru noi.

Am pus o întrebare unei echipe de manageri cu care lucrez într-un program de dezvoltare de lungă durată: De ce te trezești dimineața, de ce te dai jos din pat și de ce mergi la serviciu în fiecare zi? Unii ar putea crede că această întrebare este prea evidentă pentru a merita să fie pusă. Alții ar putea spune că este prea profundă pentru a fi abordată într-un mod superficial. Da, nu este un subiect ușor, dar nu cunosc altul mai important.

Să luăm un fermier care se trezește în fiecare zi dimineață, se urcă în tractor și conduce pe același drum către același ogor, mereu, în fiecare zi. După un timp, pe drumul respectiv se vor forma inevitabil șanțuri. De la un moment încolo fermierul nostru poate să își ia liniștit mâinile de pe volanul tractorului pentru că roțile vor rămâne pe acele șanțuri formate în timp. E suficient să pornească motorul și să bage în viteză. Dar este oare suficient?

Citește continuarea articolului în ediția de noiembrie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește revista lunar, prin curier.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top